Vremea întrebărilor – 6.01.2012

Adaugat la data ianuarie 08, 2012 cu 19 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/vremea_intrebarilor3/06.01.2012.flv[/FMP]

5.398 Comentarii

 1. As dori sa pot descarca emisunile cu domnul pastor Aron Moldovan

 2. Exista multi oameni, copii si femei care datorita circumstantelor inafara controlului lor, sufera in durere si lipsa. Aceste persoane sint condamnate sa traiasca in aceste conditii Si sint rapite de sansa de a fi ajutati, atita timp cit cei in positia sa ajute, isi petrec timpul explicind idealurile conveniente care masoara nivelul intelect al persoanei respective.

  Mirela Ardelean, o fetita de 7 ani, a scapat cu viata de la incendiul automobilului in care ea se afla. Si ca resultat a ramas orfana si o treime din fata iei a fost desfigurata. Respinsa, flaminda Si neiubita, ea apartine dintrun grup care representa sute de mii. Aceste fiinte sint vecinii nostrii, locuiesc in comunitatile vecine Si in intraga lume. Aceste fiinte sint creaturi al Dumnezeului nostru.

  Faceti o fapta buna Si visitati astfel creaturi Si plate ca Dumnezeu acela, o sa va ierte.

 3. Sunt de acord cu ce a spus Daniel.

 4. Religia ?!

 5. APOC 13:16,17 DESPRE CE FEL DE VINZARE SI CUMPARARE MERGE VORBA AICI?

 6. Dl Aron Moldovan face citire din gindurile lui Ellen Gould Harmon de Withe ?!, cea controversata, eleva lui William Miller- ( francmason in gradul 33 al lojei “Arcul Regal”, fondator al bisericilor Adventista si Martorii lui Iehova,un fel de Harold Camping escrocul, inselind pe americani in 1844, luindu-le toti banii), cea care suferea de epilepsie a lobului temporal, care a plecat dintr-o casa saracacioasa de tara si a ajuns sa aiba un imperiu, putred de bogata locuind intr-o vila de lux in timp ce credulii (credinciosii adv. de rind) lucrau in conditii extreme de sclavie a acelor vremi sai poata aduce profit Sibilei din Delfos, cea care se ocupa cu spiritismul,proorocita lui Zeus-Baal, si din care fac citire adventistii, blasfemiind si hulind adevaratii profeti a-i Creatorului YHWH, pe care i-a insarcinat insusi YHWH cu aceasta misiune importanta. Ellen White la care se inchina omul indus in eroare de catre acest cult adventist, cult ce functioneaza dupa propriile legi si reguli care au dat la o parte invatatura Creatorului si idolatrizeaza pe Sibil din Delfos- Elen White.

 7. aproape toate raspunsurile pè care le da domnul Moldovan,sunt gindirile lui Ellen White si a pionierilor adventisti,gindiri pe care domnul Moldovan le stie pe de rost

 8. Daniel, corelatia e destul de simpla intre doua versete, pacat ca lumea nu prea vrea sa o ia in calcul: Biblia spune ca Dumnezeu este Spirit (Duh) si tot Biblia spune ca Dumnezeu este Sfant. Deci daca Dumnezeu este si Spirit si Sfant, cine e Spiritul Sfant? Exact, matematic vorbind, este Dumnezeu insusi, nu o “persoana” separata de Dumnezeu (Tatal). Spiritul Sfant este doar o alta denumire pentru Dumnezeul infinit, atotputernic, omniprezent si omnipotent. Asta am invatat-o din cartea lui Iovanel despre care aminteam mai sus si mi se pare foarte simpla si logica explicatia. Multora insa le place sa isi imbarlige mintea in stufoasele explicatii ilogice ale parintilor bisericesti din secolele 2-4 a caror minte era imbibata de neoplatonism. Din nefericire crestinii de azi strecoara tantarul si inghit camila, cramponandu-se de o doctrina ce nu se gaseste in Biblie.

 9. Daca ati observat din comentariul lui D Radu , se pune in postura de trimes (inger,prooroc,apostol) si imparte binecuvintari angajatilor Speranta tv !?!” E bine si cu doctrina, dar acum observati unde se afla pericolul ?

 10. ” Am auzit ce spun proroocii,care prorocesc minciuni in Numele Meu (YHWH-YAUE),zicind : ” Am avut un vis ! Am avut un vis ! Pina cind vor proorocii acestia sa prooroceasca minciuni, sa proroceasca inselatoriile inimii lor ? Cred ei oare ca pot face pe poporul Meu sa uite Numele Meu (YHWH-YAUE) prin visurile pe care le istoriseste fiecare din ei aproapelui sau, cum Mi-au uitat parintii lor Numele(YHWH-YAUE) din pricina lui Baal ( Sir,Señor, Herr,Domn, Domnul(cel ce are in propietate mosii si sclavi) ? Proorocul,care a avut un vis,sa istoriceasca visul acesta, si cine a auzit Cuvintul Meu,sa spuna intocmai Cuvintul Meu ! “Pentru ce sa amesteci paiele cu griul ? zice YHWH Elohim” “Nu este cuvintul Meu ca un foc,zice YHWH Elohim,si ca un ciocan care sfarima stinca?” De aceea,iata, zice YHWH Elohim, am necaz pe proorocii care isi ascund unul altuia cuvintele Mele” Iata,zice YHWH Elohim, am necaz pe proorocii care iau cuvintul lor si-l dau drept cuvint al Meu” Iata, zice YHWH Elohim,am necaz pe cei ce proorocesc visuri neadevarate, care le istorisesc si ratacesc pe poporul Meu, cu minciunile si cu indrazneala lor ; nu i-am trimis Eu, nu Eu le-am dat porunca, si nu sunt de nici un folos poporului acestuia, zice YHWH Elohim. ” (Yirmeyahu/Ieremia 23:25-32) ” Sa paziti tot ce v-am spus, si sa nu rostiti numele altor elohimi :numele lor sa nu se auda iesind din gura voastra .” (Vayikra/Levitic 23:13) Baruk ata YHWH Eloheynu melek haolam ! Binecuvintat este YHWH Elohim al nostru regele universului !

 11. Biblia nu prezinta un Dumnezeu Trinitar, format din trei persoane, Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Asta ar insemna ca nu mai este un singur Dumnezeu, ci sunt trei Dumnezei. Ori Scriptura spune ca este un singur Dumezeu,Tatal, un singur mijlocitor Fiul Sau si Duhul Sfant,fiind insusi emanatia, suflarea, si manifesarea persoanei, prezentei, puterii Lui Dumnezeu. Daca Duhul Sfant ar exista ca fiid a treia persoana distincta de Tatal si Fiul, atunci atat Daniel cat si Ioan l-ar fi descries si l-ar fi prezentat din viziunile lor. Dar am observat ca in descrierea pe care o face Ioan in Apo.cap.4 si 5 si Daniel in cap.7 Duhul Sfant nu apare ca persoana caruia sa-I fie atribuite anumite calitati. Deasemenea inceputul scrisorilor lui Pavel include doar persoana Tatalui si al Fiului in formula de salut. Daca ar exista Duhul Sfant ca persoana, credeti ca Pavel l-ar fi ignorat asa usor, mai ales ca nu apare nici intr-o formula. Deasemenea daca ar fi o persoana ar trebui sa se caracterizeze si printr-un nume. Stim ca numele Tatalui este IHWH, al Fiului este Ieshua, dar numele D.S. nu apare nicaieri.
  Apare o alta problema.Daca D.S. ar fi o persoana considerat Dumnezeu, Ieshua nu ar mai fi ,Fiul Tatalui ci Fiul Duhului Sfant. In Mate1.18 spune ca Maria se afla insarcinata de la Duhul Sfant, iar Biblia spune ca Isus e Fiul lui Dumnezeu ,Tatal. Din versetul acesta si din Biblie am dedus ca D.S. este parte din Dumnezeu, Tatal. Nu este PERSOANA este DUH, Duhul Tatalui Ceresc, prin care Tata lucreaza si cu care actioeaza. Imi sprijin afirmatia cu cateva versete: r0;Psalms 51:11 Nu mã lepãda de la Fata Ta, si nu lua de la mine Duhul Tãu cel Sfânt.r1; ;
  r0;Isaiah 63:10 Dar ei au fost neascultãtori ºi au întristat pe Duhul Lui cel Sfânt; iar El li s-a fãcut vrãjmaº ºi a luptat împotriva lor. r0; r30;au intristat pe Duhul Tatalui si El adica Dumnezeu a luptat impotriva lor.
  r0;Isaiah 63:11 Atunci poporul Sãu ºi-a adus aminte de zilele strãvechi ale lui Moise ºi a zis: rUnde este Acela care i-a scos din mare, cu pãstorul turmei Sale? Unde este Acela care punea în mijlocul lor Duhul Lui cel Sfânt;r1;
  r0;Matthew 10:20 fiindcã nu voi veþi vorbi, ci Duhul Tatãlui vostru va vorbi în voi.r1;

  Versetele de mai sus demonsreaza ca D.S. este insusi Duhul Tatalui Ceresc. Deci nu are cum sa fie o alta persoana distincta de Tatal, El este parte din Dumnezeu, este inclus in fiinta Tatalui. Noi avem duhul nostru cu care intrepridem activitati, actionam, gandim
  ne facem prezenta in vre-un locr30;.dar asta nu inseamna ca duhul din noi este o alta persoana distincta, separata de fiinta noastra, ci mai degraba este inclusa in fiinta noastra.
  r0;1 Corinthians 2:11 În adevãr, cine dintre oameni cunoaºte lucrurile omului, în afarã de duhul omului, care este în el? Tot aºa: nimeni nu cunoaºte lucrurile lui Dumnezeu în afarã de Duhul lui Dumnezeu.r1;
  Dumnezeu prin Duhul Lui Sfant isi exercita puterea, este omniprezent si omnipotent, calauzeste, mangaie, imbarbateaza si in acelasi timp poate fi intristat, mahnit asa cum si noi la randul nostru ne putem mahni in duhul nostru, dar asta nu inseamna ca exista o alta persoana.

  “Dragostea fara adevar insala, iar adevarul fara dragoste omoara”

 12. Doar pt faptul ca inteleptii bisericii adventiste stiu unde se afla pozitionat stomacul in organism si au un bisturiu in mina , nu semnifica neaparat ca sunt si chirurgi. Shema Yisrael YHWH Eloheynu YHWH Ehad ! Asculta Israele ! YHWH este Elohim YHWH este Unul Singur !(Devarim/Deut 6:4)

 13. D-le Centurion
  Da afirmatia este una cinstita dar si pertinenta in acelasi timp. Regret sincer ca va simtiti jignit de aceasta afirmatie insa imi pare rau ca trebuie sa ma repet ,dar ca membru azs indifferent de pozitia pe care o ocupati in aceasta biserica nu aveti o opinie doctrinara pe baza unui studiu personal al dvs. Am generalizat pentruca sunt doar doua categorii de membri azs.
  1. In primul rand sunt membrii care sunt si functionari ai sistemului pastori,profesori etc. si care nu au luat licenta datorita unor merite academice, ci datorita recomandarilor………
  2. Iar in al doilea rand sunt membrii obisnuiti care nu sunt angajati ai sistemului.

  Daca faceti parte din prima categorie, spiritul profetic va interzice dvs. ca pastor sa predicati un subiect din Biblie dupa cum l-ati inteles dvs. Dvs. Trebuie sa cereti aprobarea celor mai mari si cu experienta iar daca ei aproba da daca nu nu-l predicati.
  Daca sunteti din cea de a doua categorie si mai sunteti inca membru inseamna ca sunteti de acord cu toata doctrina , doctrina ce a fost stabilita de altii si nu de dvs., in urma unui studiu pe care lati facut.
  In ceea ce va priveste ati intuit bine, numai ca intentia nu a fost una de a aduce vreun argument sau vreo concluzie la vreuna din idei sau intrebari ci aceea de a constientiza moderatorul emisiunii de unul dintre cele mai crude adevaruri. Adevarul ca adventistii nu cred nimic altceva decat ceea ce au stabilit altii iar credinta aceasta este una foarte daunatoare daca nu capitala in ceea ce priveste mantuirea lor. De ce? Pentru simplul motiv ca dupa ce i-i obliga sa creada ceea ce ei au stabilit le spune ca la judecata vor da socoteala singuri despre credinta (impusa) lor si singuri vor sta inaintea scaunului de judecata al lui Dumnezeu.
  Logic este ca daca eu dau socoteala pentru credinta mea , sau necredinta mea nu este nimeni in masura sa imi impuna absolut nicio norma de conduita morala sau vietuire. Norma de conduita morala si credinta le stabilesc eu din studiul pe care eu il fac.Daca biserica sau cei ce forteaza constiintele azs se angajaza prin juramant ca vor da ei socoteala la ziua judecatii atunci eu urmez toate normele morale impuse de ei si i-i cred tot fara sa pun nicio intrebare sau sa am vreun dubiu, si cred chiar daca ceea ce ei imi cer este o erezie, nu ma deranjeaza ce zic ei si cum zic ei, eu asa fac cum spun ei. Dar daca nu concluzia crezului meu si a modului cum ami traiesc viata ami apartine in totalitate, si nimeni nu are dreptul sa ma lezeze in vreun fel.

 14. D.RADU
  Faptul ca scrieti cu litere mari este un semn ca vreti neaparat sa fiti citit. Ca aveti o pozitie slugarnica nu va asigura ca intrati mai usor in gratiile lui YHWE. Este rusinos si sfidator in acelasi timp sa cereti aprobarea lui YAWE dupa ce faceti pe aproapele dvs. prost. Chestia aia cu telecomanda este valabila si pentru fundamentalisti, fiindca ei nu au invatat nici acum ce este libertatea. Prietene nu te arata prea religios ci mai degraba fii in pace cu tine si cu semenii tai ca asa ai invatat de la maestrul tau.
  Ps. Nimeni nu este o autoritate in a interpreta Biblia indiferent cat de educat, antelept, dr. sau profesor teolog este el, inclusiv domnul Aron Moldovan.

 15. A citit cineva dintre dvs cartea DUMNEZEU ESTE UNUL SINGUR scrisa de Ovidiu Iovanel (cautati pe Google)? Sunt curios ce parere aveti. Eu in urma lecturarii ei am invatat multe. Este vorba despre o analiza amanuntita a doctrinelor existente despre Dumnezeire (TRINITARIANISM, ARIANISM, SEMI-ARIANISM, UNITARIANISM etc.) Explicatiile sunt detaliate si este tratata foarte bine doctrina trinitatii. Am citit si cartea recomandata de domnul Moldovan, TRINITATEA in lumina revelatiei, dar aceasta este o compilatie mai degraba decat un studiu amanuntit. Oricum, pentru cei interesati in aprofundarea subiectului recomand cartea domnului Iovanel.

 16. D-le Petre,

  Sunteti cinstit? Ati etichetat intrebarea domnului Paicu ca tendentioasa in timp ce domnia voastra in comentariul pe care l-ati facut etichetati pe “toti membri azs” ca neavand o “concluzie proprie” si ca “toate concluziile” sunt concluziile bisericii. Cel putin pe mine m-ati jignit caci sunt un membru azs cu o concluzie personala obtinuta printr-un studiu personal aprofundat. Asa ca va rog sa nu generalizati. Generalizarea este ceva primitiv si astept mai mult de la cineva care manuieste cuvantul cum il manuiti dumneavoastra. Deslusesc de asemenea din randurile scrise de dumneavoastra un miros de critica la adresa bisericii sau conducerii ei. Critica constructiva este buna si necesara dar facuta inSpiritul Lui Hristos.In plus daca aveti argumente sau concluzii obtinute in urma studiului Sfintelor Scripturi cu privind tema discutata aduceti-le va rog in scris si nu le tineti numai pentru dumneavoastra.

 17. STIMATI FRATI CARE DESERVITI ACEST POST DE TV VA UREZ MULTA PACE SI PUTERE DE LA DUMNEZEU PRIN DUHUL SAU CEL SFINT IAR REFERITOR LA PROGRAMUL VREMEA INTREBARILOR SA STITI CA VA ADMIR SI DAU SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU RABDAREA PE CARE O AVETI CU TOTI OAMENII DESI UNI NICI NU SAU NASCUT SINT IN CREDINTA DAR SINT MORTI IN PACATELE LOR SI CULMEA SE MAI BAT SI CU PUMNUL IN PIEPT CA STIU TOTUL SI CHIAR INCEARCA IN MOD AGRESIV SA IM PUNA SI ALTORA IDEILE LOR IEU LEAS SPUNE ACESTOR ENTITATI CA OAMENI NU SUNT SI DACA NU LE CON VIN ANUMITE EXPLICATII CARE SE DAU SA IA TELE COMANDA AP PE CAREL AU SAU BUTONUL AP DE RADIO SI SA DEA PE ALT CANAL PENTRU CA IEI DE FAPT NU LUPTA PENTRU ADEVARUL LUI DUMNEZEU CI MAI DEGRABA PENTRU ADEVARUL PE CARE LAU INTELES IEI LA UN MOMENT DAT ASA FAC TOTI CEI NE INTELEPTI SI LIPSITI DE INTELEPCIUNE CA SA NU ZIC BUN SIMT SI MAI OCUPA SI TIMPUL ALTORA MAI SERIOSI DECIT IEI SA PUNA ADEVARATELE INTREBARI CARE AR FI PENTRU IEI CRUCIALE AL CAROR RASPUNSURI CHIAR L-EAR SCHIMBA VIATA IN MOD POZITIV TOLERANTA SI RABDAREA ISI ARE LIMITELE IEI DAR FATA DE PROSTI E UN ABUZ GREU SU POTTABIL EU CAM ATIT AM AVUT DE SPUS SI VA UREZ MULTA PACE SI BINECUVINTARE DE LA DUMNEZEU AMIN!!!!

 18. Din explicatiile domnului Moldovan si ale domnului Paicu reiese ca Dumnezeu este un concept. Unitatea celor trei persoane Tatal,Fiul si D.Sfant este numit Dumnezeu. Interesanta si destul de ambigua aceasta interpretare. Dar in limbajul crestin curent aceste entitati separate sunt numite tot Dumnezeu. Cum adica desfacem unitatea aceasta si o numim tot Dumnezeu? Poate explica cineva mai concret acest concept.

 19. Este tendentioasa intrebarea domnului Paicu atunci cind intreaba daca aceasta este concluzia persoanei care a sunat sau este concluzia altor persoane si ea doar a preluat aceasta concluzie. Niciun membru azs astazi nu impartaseste o concluzie proprie datorita unui studiu personal aprofundat. Toate concluziile nu sunt decat ceea ce biserica a stabilit. Emisiunea vremea intrebarilor are misiunea nu de a lamuri persoanele care au intrebari ci de a aplana unele conflicte ideologico-doctrinare ce sau nascut in mintea unor credinciosi datorita abundentei de informatie ce circula liber si necenzurat.

Lasa un comentariu