Vremea întrebărilor – 29.12.2011

Adaugat la data decembrie 31, 2011 cu 40 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/vremea_intrebarilor3/29.12.2011.flv[/FMP]a

5.463 Comentarii

 1. caci mania omului nu lucreaza neprihanirea lui Dumnezeu. (Iac.1:20)

 2. Cel mai liber spatiu pentru comentarii este
  http://www.oxigen2.net

 3. Daniel eu aici nu mai comentez

 4. Dl N.

  Ati pus punctul pe “i”, a surpat zidul, si a facut din cei doi Un Popor- ISRAEL-(cei ce lupta alaturi de El), insa noi daca il Urim, putem oare sa trecem peste ruinele zidului, sa ne numim ca facind parte din acest popor, mostenitori ai acestui pamint pe care se afla semnatura Propietarului,http://littleguyintheeye.files.wordpress.com/2010/08/yhwh-bethel.jpg?w=700
  Suntem ca Nimrod (razvratit /ebr) si ca Ham (fierbinte /ebr.), sigur ne va varsa din gura Lui, ar trebui sa ne tinem de mina lui Moise, sa nu ne ratacim in desert, singura calauza care ne poate duce in siguranta la Iordan, unde ne asteapta Iosua sa ne treaca Iordanul sa intram in mostenirea promisa.
  Nu vrem sa intelegem ca, noi suntem propietatea Celui caruia ii purtam semnatura in ADN-ul nostru (cromoz. Y caruia daca ii punem o proptea devine X), sa ne trezim odata, intram in, intuneric si apoi sa sfirsit, mai sunt doua minute pina in ceasul al 12-lea.
  Vreti sa stergeti de pe cruce, ceea ce nu au reusit edomitii la Golgota :
  Yahshua
  HaNatzri
  WeMelek
  HaYahuda
  incercati, sunteti in stare?
  Dl N. sunteti onorat de catre Stapinul universului cu o misiune extrem de importanta si dificila in acelasi timp, pe cit este de dulce pe atita de amara, Baruch HaShem YHWH !

  Shalom Ubraha !!!

 5. daniel
  30/01/2012 at 19:39

  Din cate stiu eu sabatul nu vine de la greci, asa cum nici Isus nu vine de la ei. Asa este. Neamurile, grecii, n-au avut si nici nu au Thora. Dar au credinta ca Isus a surpat zidul care era intre iudei si neamuri si din doi a facut un singur popor. Din punctual meu de vedere Israel era bogat. Avea pe YHWH, legamintele, legea, sabatul, preotia, profetii si se laudau cu ele. Neamurile erau saracii. Ele nu aveau nimic. Este adevarat ca una din misiunile lui YAHSHUA era salvarea intregii omeniri. Intuiesc in comentariul tau tendinta ca mantuirea este exclusiva. Eu nu vad un motiv expres al alegerii preferentiate si exclusive ci mai degraba vad inclusivism si strangere laolalta.

 6. Dl N.

  Ce stiu eu despre Shabbat,si de ce am intreb.ce este acela Shabbat grec(non-sens). Grecii nu au Thora, iar daca aducem idolii in Shabbat se cheama ca-l pingarim, nu ..

  Shema = asculta

  Abba = tatal

  Thora = invatatura lui YHWH

  Asculta, ia aminte la invatatura Tatalui, data lui Adam in Gan-Eden si lui Moise pe muntele Sinai (care se afla in Arabia Saudita)
  Luca 4:16 …. a intrat in sinagoga (bet-knesset- casa de studiu al Thora) si a citit din Isaia nu din N.T urmat:
  ” Ruah haKodesh este peste Mine, pentru ca M-a uns (Mashiach) sa vestesc saracilor (poporul Israel era sarac, in viziunea idolatrilor babilonieni,greci romani , pt ca se inchinau doar lui YHWH, aveau un sing. elohim, pe cind trinitarienii eei trinitarienii, aveau multi zei erau bogati) Evanghelia (vestea buna)” , care se afla in Ioan 17:6 ” Am facut cunoscut Numele Tau(YHWH-YAUE) oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tai erau, si Tu Mi i-ai dat; si ei au pazit Cuvintul Tau(Thora- porunci, sarbatori, au respectat Numele si statutul lui YHWH Elohim, au dat slava Celui ce a facut cerurile,marea si pamintul, pe care suntem noi astazi razvratiti (Nimrozi, Amaleci, Refidimi, Cananiti si Hamiti)
  Una din misiunile lui YAHSHUA (YHWH e salvarea), vedem ca a fost restaurarea Numelui mai presus de orice nume , sa-si poata recapata orbii vederea sa-l putem identifica pe adevaratul Creator, si doar Lui sa ne inchinam, sa fim saraci in Ruah in inchinare nu bogati precum razvratitii.

 7. YAHSHUA era din Nazaret un fel de Ferentari al timpului aceluia ,din pricina asta era mirat Natanael , si nu-i venea sa creada.

 8. Am inteles ,v-ati tinut promisiunea ,ma multumesc chiar cu simplul fapt ca ati dat curs. As dori ca in apropierea datei care am aratat-o intr-unul din comentarii sa va ginditi la mesajul care am vrut sa il transmit , fara ironie sau rea intentie. Toate cele bune !

 9. Daniel
  Eu am postat raspunsul la intrebarea ta, insa nu a trecut de admin.

 10. D-ul NINENI…alias AZOREL …ptr. tine nu exista botez cu DUH sau FOC…asta ptr. ca Duhul nu se asterne peste NIMICURI…si focul nu arde sub forma de jerfa o POTAIE….dar…am sa te botez cu un OS….grije mare cum il rontai..sa nu-ti strici maselutele.

 11. Daniel
  Eu pe parcursul vietii mele am fost “botezat” de mai multe ori, iar acesta, NIMENI este unul cu care un pastor ma botezat cu ceva timp in urma si nu ma simt deloc lezat de comentariile pe care le-ai facut atat asupra numelui in sine cat si asupra persoanei mele.
  Numele real al divinitatii creatoare si felul cum se pronunta a preocupat multe minti de-a lungul istoriei.Intrebarea pusa de tine, in aparenta pare simpla insa raspunsul este foarte comlicat si destul de complex. Pentru-ca intrebarea ta ma vizeaza pe mine personal, am sa incerc un raspuns simplu asa cum i-l inteleg eu.
  1.Ori de cate ori eu folosesc aceste cuvinte (Dumnezeu, Isus, Elohim) ele vizeaza un titlu si o functie pe care oamenii le-au dat divinitatii.
  2. YHWH este in sine un nume propriu si el nu trebuie sa se schimbe niciodata in nici-o limba sau cultura. Nici-un alt personaj biblic nu se schimba o data cu traducerea, decat cel al divinitatii. Intrebarea este ….de ce?De exemplu Daniel este un nume propriu si in orice limba , romana, franceza, engleza etc el va ramanea neschimbat. YHWH este o tetagrama, ceea ce inseamna ca acest cuvant se compune din patru consoane fara vocale. Din aceasta cauza este un cuvant nepronuntabil. Unii oameni incearca sa-I adauge unele vocale ca sa poata sa-l pronunte si asa au aparut unele derivatii ale cuvantului cum ar fi de exemplu YAHVE sau YEHOVA. Niciunul din aceste derivatii nu exprima realitatea si adevaratul nume al divinitatii. Moise, pe de alta parte era greoi la vorba (limbut) si din aceasta cauza el insusi nu a putut sa pronunte correct acest nume si nici sa-l transmita verbal mai departe. Din aceste motive aceasta tetagrama ramane un mister atat ca forma de exprimare cat si continut.
  3. Personal nu apelez divinitatea cu aceste nume fiindca; a)nu pot pronunta ceea ce este nepronuntabil,
  b) nu sunt sigur ca asa se scrie correct.
  Daca folosesc acest cuvant in traducere (in mod deosebit in romana si engleza) EU SUNT ori I AM WHO I AM este o blasfemie si o incumetare fiindca vizeaza persoana mea si eul meu. Asta spus simplu fara multa filozofie.
  Dincolo de cele spuse mai exista o problema. Acest nume al divinitatii (YHWH) apare de la un grup de canaaniti ceea ce ingreuneaza atat explicarea corecta a numelui cat si credinta ca el este real. Ca argument al celor mentionate postez aici doua links care sper ca te vor ajuta sa intelegi mai mult complexitatea subiectului adus in discutie si care te intereseaza in mod deosebit.
  Primul;
  http://video.google.com/videoplay?docid=-507210889645199726

  Aldoilea;
  De la min 43 la min 59
  http://www.pbs.org/wgbh/nova/ancient/bibles-buried-secrets.html

 12. Daniel
  Uite eu acum sunt ocupat insa diseara promit ca o sa raspund la intrebarile tale

 13. Dl. Nimeni V-as ruga sa-mi raspundeti la aceasta intreb care sper ca-mi va clarifica neintelegerea mea , pe care am exprim. in comentariile facute : a) dvs. cind rostiti cuvintul Dumnezeu faceti trimitere la o functie, un titlu sau la un nume propriu, b) si daca dvs recunoasteti ca YHWH este nume propriu ( nu o functie, un titlu), cu care sa prez. Creatorul , de ce nu-l apelati ? Sper sa-mi clarificati neintelegerea, si nu ar treb sa va simtiti lezat de comentariile pe care le-am facut la adresa unui personaj imaginar acesta neidentificindu-se cu adevarata dvs. identitate pe care nu o cunosc din moment ca nu va-ti dato. Mi-as dori sa-mi clarificati neint.

 14. Am luat nota , mi-am insusit critica. Shabat Shalom !

 15. Daniel

  Dar nu ala din groapa cu lei.
  Sincer cred ca nu de analiza si sinteza ai nevoie, ci de un pic de intelepciune, putina ordine in vocabular, un pic de bun simt si daca se poate sa nu mai bati campii. Atat.
  In rest un baiat priceput vine cu argumente, si daca este posibil sa fie si un pic de logica in ceea ce spune, e si mai bine. Ai insiruit o groaza de fraze cu YHWH in centru care nu fac nici-un sens si nici nu te pricep ce vrei sa spui. Crezi ca daca stii sa scrii YHWH sau YAHSHUA si mai ei din ebraica ceva nume esti imun la prostie? Ti-am zis sincer sa te recitesti inainte ca sa postezi, si asta nu pentru mine, pentru tine ……daca te respecti. Vorbesti de paranoia? Uite un exemplu; i-i lauzi pe……. A. Moldovan, I. Paicu, L.Cristescu si N. Butoi pentruca ai nevoie sa-ti recunoasca argumentul ala cu Noe si potopul ca fiind o mare descoperire. Este un non sens ce spui tu acolo, pricepi? Este ca in fata de masa pe care a vazut-o Petru,tot felul de animale necurate(erezii). Prostii, pun nume cind nu sunt educati si nu au argumente. Un baiat destept comunica, nu se supara ca la scoala de sabat ca nu e toata lume de acord cu el. Inteleg ca ai dorinta sa vorbesti de unele subiecte interesante cum e libertate, adevar, moralitate, YHWH, YAHSHUA, etc. etc. dar vorbeste ordonat, civilizat si cu argumente. Daca poti bineinteles. Daca nu mergi pe principiul; “Tacerea e ca mierea”. Sau cum e in popor o zicala “Daca taceai filozof ramaneai”. Ce stii tu despre sabat?

 16. Azor de ce te grabesti , cu foc este botezul intr-o clipeala te vei transforma in.. in ….. cenusa. Vroiam sa vad daca mai adulmeci pe acolo , sau te pregat. sa pingaresti Shabatull lui YHWH cu zeii tai ? In concluzie nu esti bun de spion acolo in cadrul B.O.B propun sa fii schimbat din functie (ai probleme cu vedera si mirosul) si daca promiti ca nu mai faci (analize filozofice, adica sa nu mai vii cu argumente greco-babiloniene) , jur solemn ca nu mai fac nici un comentariu si iti las caprele in pace. P.s. Potrivit dictonului grec care iti aduce atit de multa satisfactie ” Daca nu latrai filozof ramineai” …..dar!!! capra cit traieste …..este….este bata-te sa te bata ! hai… ne auzim in octombrie 2014 . SHABAT SHALOM !

 17. Dan Daniel
  Botezul tau e cu duh sau cu foc?

 18. Bine contez pe tine

 19. Azor stagiul militar obligatoriu a fost desfiintat, stelistii acum nu mai sunt militarii,soldati sau transformat in cateii lui Becalii au sediul la Mogosoaia, ce faci bati pas de defilare pe acolo singur prin Ghencea ? Lasa ca vb cu Borcea si-ti facem transferul nu te preocupa.stai linistit ca se rezolva.

 20. Daniel-ilor, baieti eu nu mam suparat ca zceti lucruri urate despre mine, dar sunt tare suparat ca ma faceti dinamovist. Eu sunt militar, soldat si un soldat nu trdeaza, sunt stelist fratioare. Cum adica sa fiu caine daca tin cu steaua?

 21. Azor tu esti perfect constient ca-ti demolez constructia analizei idioate manipulatorie pe care ai facut-o, intr-o frac de sec. , daca tot esti cu negotul dute ia-ti o taraba in piata si vinde castraveti la gradinari ! P.s Dute la primarie si scoate-ti certificat de producator ,nu mai fii tu capetenie , “deliriium maximum” nu ti-e rusine sa te pui in pozitia de intelept si sa pretinzi ca esti imputernicit a lui Moshe , caananitu-le.

 22. Azorel…iti dau si eu “BOTEZUL” …numai sa nu il duci si la altii…ca nu cumva sa ajungeti sa ma muscati intre voi 😀

 23. Inca ceva Azorel tu cu paginismul tau, nu ai nici o legatura cu poporul Kadosh (curat) Yisrael si sa te propui tu cu de la tine putere in deliriiumul mintii tale bolnave,ca facind parte dintre Neamuri, Neamurile despre care scrie biblia provin din amestecul celor 10 semintii a lui Yisrael cu celelalte popoare de la inceputul exilul-ui si pina in prezent, (ex. EFRAIM fiul lui YOSEF),si sunt cei, care cu siguranta il vor recunoaste pina la urma pe YHWH cu tot ce ne-a poruncit Creatorul nostru sa pazim, si ne vom intoarce acasa, asa cum ne-a promis Salvatorul nostru YAHSHUA haMASHIACH, YHWH este salvarea noastra nu idolii tai cu care faci comert. P.s Daca mai delirezi te duc sa-ti fac vaccin antirabic , ca inseamna ca ai turbat, Aport !!!

 24. Naluca stiu ca ti-e frica sa nu incalci porunca, si sa minti din pricina asta iti ascunzi ident., si te-ai deconspirat ca faci parte din interiorul bisericii, ce ti-ai zis tu in mintea ta bolnava :au dat navala lupii in turma si o iau oile razna, si te-ai pus tu in deliriiumul tau sa bati cimpii, si sa latri la luna, tu esti un fel de spion pantera roz, nu ai talent. Uite te botez , iti dau o ident. te vei numii Azorel ! P.s Azorel mai cu viata tati doar atita poti, esti subtire rau

 25. Prietene NALUCA ! du-te ca te caut eu, cind o sa am nevoie de analizele si sintezele tale de filozof care esti tu un intelept al site-ului . P.s. Nu te mai agita ca nu-ti acord atentie , cred ca ai paranoia

 26. Eu nu am zis ca ma uit la film ca este pacat. Promit ca o sa-mi iau timp mai mult pentru orbecaitul asta prin babilon. Cum domnule, ziceti ca doctrina asta este asa ca o gandire? Ce fel de gandire? Logica, filozofica, stiintifica, religioasa, empirica,abstracta, constructiva,deconstructiva, poietica ori una dereglata si bolnava? A, da ziceti ca invatatura e doctrina. Inteleg, invatatura din gandire e doctrina. Sau gandirea din invatatura? A,da,da,da invatatura asta este Tora si asta vine de la Creator. Deci doctrina vine de la Creator. Si este de rau sau este bine? Nu am inteles cu miscarile astea politice, cruciadele si toate partidele ce treaba au cu doctrina azs. Adevarul spus de YHWH si YAHSHUA ziceti ca ma face liber. Pai toata scriptura este plina de adevaruri spuse de ei si nu stiu care ma face liber. Toate? Nu domnule, asta nu, eu raman soldat. Odata ce am facut o juruinta nu ami iau vorba inpoi ca o patesc cum a patit-o Anania si Safira si mie i-mi este teama. Nu? Nu anteleg ce aveti cu sefii de sunteti porniti impotriva lor. Nu trebuie sa fie si cineva mai mare sa ne conduca? Moise nu a pus capetenii? Ori sunteti suparat si pe el? Mai spuneti ca astia care au creierul defect, nefunctionabil, sunt macelari. Da. Deci cand Israel a macelarit toate popoarele in calea lor inclusive pe canaaniti au fost defecti, erau dementi? Dar cand a distrus YHWH Sodoma si Gomora? Sau cand a trimis potopul peste ei? Si YHWH a fost defect? Asta da, recunosc ca nu m-am gandit sa-i accept pe iudeii astia doi YHWH si YAHSHUA si nu pe cei doi pagani Dumnezeu si Isus. Da,da,da vezi o lumina tot a venit dar nu de la Ierusalim. Asta cu decalogu (ce-o fi ala) si sarbatorile parca nu-mi vine sa o cred. Eu ma gandesc ca nu mai sunt valabile. Dar ma rog or fi daca spuneti dvs. Are vro importanta daca sunt valabile sau nu?
  Si mai spuneti dvs. ca ideile astea care au format crestinatatea sunt pura conspiratie, si ca falsurile introduse de crestini trebuiesc verificate cu doctrina aia , cu Tora=invatatura iudaica. Bine domnule nu am stiut. De asta ma miram eu si a-mi ziceam; Iudaismul se inchina intr-un fel si crestinismul in alt fel. De ce oare? Acuma stiu. Crestinismul este fals. Cu istoria crestinismului ati cam incurcat-o un pic, dar nu cred ca asa ati vrut, a fost o greseala. Unii zic ca Pavel a predicat neamurilor, nu la iudei, cu mult inainte de anul 300e.c, pe la anul 60 al e.c. Ca islamul a fost inventat de biserica romano catolica suna mai mult a conspiratie si parca nu a-mi vine sa cred. In ultimul paragraph a fost parca mai limpede cu stergerea numelui si scrierile ebraice. Acum, nu cred ca pozitia Ierusalimului este conditie de mantuire, dar daca este i-i caut domnule coordanatele pe Google Earth.
  Ps: Totusi fratioare, prietene, inainte ca sa mai postezi nu vrei sa te citesti? Dar nu o data ca nu e sufficient, de mai multe or

 27. Din mesajul pe care il transmite dl. Aron Moldovan, un om cu o tinuta morala si intelectuala deosebita demn de tot respectul ca de altfel dnii. Ion Paicu,Lucian Cristescu,Nicu Butoi oameni cu tinuta intelectuala deosebita ,care sunt convins ca exprima mesajul credintei si convingerii dnii-lor dinsilor in mod sincer fara absolut nici o intentie in a manipula pe cineva, reiese ca cei care vor fi luati sunt cei salvati, insa (Bereshit/Gen. 7:23) arata ca Noe si familia lui au intrat in Arca(semnificind Suka-Cortul) si au ramas pe pamint, timp in care ceilalti au fost luati intradevar, insa de apa, (Yohanan/Ioan 17:15) ” Nu Te rog sa-i iei din lume, ci sa-i pazesti de cel rau (duhul necurat)”, semnificatia luatul-ui acestuia este scoaterea oamenilor de sub influenta idolatriei, prezenta in formele, in care aceasta este exercitata si in ziua de azi ( iconografie, ritualuri pagine, asumarea de identitate prin substituirea numelui si implicit a persoanei…). Datorita pericolului la care suntem expusi sa cadem in capcana acestui blestemat Duh Necurat , nu ar fi de preferat sa respectam poruncile lui YHWH in totalitate (inclusiv pe cea de a 3-a, de o importanta covirsitoare care reprez. ADEVARUL ? “Am facut cunoscut Numele Tau oamenilor,pe care MI i-ai dat din lume. Ai TAI erau,si Tu Mi i-ai dat; si ei au pazit Cuvintul Tau (Thora-Invatatura)” Yohanan/Ioan 17:6 Zic, asa ca intr-un comentariu , nu sub alta forma.

 28. auzi…FAAA….Daniela…la mintea ta mai tre vr-o 5 lei sa iau o creta 😉 …se pare ca in “casamentul adevarului” esti la minuss!!! ….chiar nu stiam ca mortii se simt asa de jigniti. Pai nebunia mea..e si nebunia celorlalti “nebuni” din vechime..ptrecum Avram care la glasul celui nevazut si ne cunoscur..a plecat din tara lui intr-o tara pe care nu o stia, apoi tot la indemnul aceluias glas a pus pe fiul sau Issac pe altar….ptr. al sacrifica…ce sa zic de NOE..care timp de 120 a construit o corabie in vremea cand pe pamant nu daduse nici macar o singura ploaie..si etc..altii. Pai tu vb. de nebunie?? Ma mir ca ai invatat sa citesti..problema la tine e ca nu intelegi ceea ce citesti. la categoria IQ..esti ZERO..pisi! :)) ….Dumnezeu e in rolul de dumnezeu?? :)) …draga mea…sa te mantuie atunci DUMNEZEU..o sa ai mantuirea lui 😛 …aaaa..apropo..stii de ce fac spume la gura…ca abia astept sa vi sa-mi “sugerezi” ceva :)) ..sa ai pofta! …un verset din biblie face referire si la tine…ia citeste: …….Matei 7:6 “Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă.”……asa ca..vezi in ce categorie te aflii..stii sa latrii..sau sa horcai :P..cius!!!

 29. Ai dreptate urmarim acelasi film dar cu traduceri diferite ,in limbi diferite. Doctrina zic eu, asa o interpretez eu ,ca si o gindire, miscare politica sau religioasa= fundamentul partidelor sau miscarilor religioase, printre care biserica catolica care si-a impus invatatura(doctrina) prin dictatura -inchizitia, cruciade, partidul national-socialist – dictatura nazi (holocaustul),partidele national-comuniste din rindul carora au iesit dictatori si dictate. Adevarul Scripturii la el am facut aluzie, si daca ajungi sa cunosti Adevarul asta la care face trimitere Yahshua,cu siguranta vei fii liber,, si nu ai sa mai fii soldat (gradul inferior care executa ordine venite din partea gradelor superioare) nu vei mai rob al idolatriei(liber), iar in privinta ostasilor ei se aflau in tabara romana sau in rindurile SS si aveau creierul spalat(nu poti fi macelar de oameni decit daca nu-ti functioneaza creierul), Yahshua daca esti atent la scriptura era numit Rabin titlul asta in Israel il aveau doar prof.doc.docent in Thora,restul celor ce predau invatatura in scolile rabinice se numeau Moreh(invatator), Yahshua avea talmidimi( cei ce studiau Thora care semnifica invatatura in limba ebraica) si frati, nu ostasi subordonati, ei erau liberi nu erau partizani ai unei doctrine,dar daca tu vrei sa numesti Invatatura(stil de viata) pe care am primit-o de la Creator doctrina,religie sau sub orice alta forma, esti liber sa o faci.Insa daca il accepti pe YHWH si YAHSHUA -iudeul si nu pe Dumnezeu sau Isus grecul sunt nume diferite cu semnificatii diferite, atunci vei afla cu uimire ca decalogul si sarbatorile instituite de catre Creator (nu ma refer la sistemul jertfelor) au valabilitate si sunt in vigoare. In privinta orbecaitului prin Babilon poti sa-ti iei mai mult timp de gindire ,necesita un oarecare efort. Sistemul la care am facut ref. are la baza niste idei ,legi,reguli impuse de catre cineva, el a fost minutios pregatit si la momenul oportun a fost introdus ghici de catre cine ? de catre marele crestin Constantin in conciliul de la Nicea, eu il numesc sistem grec-crestin pt ca este sinonim . Iar in privinta falsurilor introduse de catre crestinism ,daca ai cerceta scrierile din care sau facut traducerile si adevarata invatatura care sa pastrat la Iudei in Israel, ai observa cu uimire ca mergi in paralel , cu ceea ce ai crezut tu pina acum a fi tinta si pina la urma premiul cel mare Viata. Sa urmarin in istorie pina in anii 300 e.c, cei pe care i-i cataloghezi cu termenul crestin, erau de fapt Iudei(Yahudi- ai lui YHWH), care il acceptasera pe Yahshua ca fiind Mashiach-mesia nu Hristos sI daca nu se numeau crestini pina la Constantin pe cine a persecutat Nero, Vespasian, Domician iar indelungul istoriei Islamismul inventat de biserica Romana, Cruciadele, Inchizitia,Holocaustul,miscarile teroriste arabe fondate de Roma de catre cel care imparte coroanele, pe cine crezi ca tot au incercat sa distruga,sa le piara numele iar Numele asta si la pus cineva acolo ,asta este motivul pt care spun sa cercetezi la origine, vei afla cu surprindere cit de important si cita greutate se afla in semnificatia numelor si scrierilor ebraice in paralel cu traducerea greaca prin care sau introdus falsurile. Ai inteles bine ,Lumina vine de la Yerushalaim (poate ai sa afli semnificatia pt asta nu am scris Ierusalim) nu ai inteles unde se afla pozitionat din punct de vedere geografic. Iar in privinta recomandarilor pe care le aduci ele sunt din postura de admin. al site-ului ?

 30. Daniel ma uimeste la tine analiza si sinteza. Cum prietene sa nasca doctrina dictatura? Tu glumesti? Si nu pricep cu adevarul asta care te face liber. Liber de ce?
  Pai daca lucreaza creierul iesti liber? La robi zici ca nu lucreaza, ha? Asta cu soldatul si cu disciplina da. Pai nu mai suntem ostasi ai lui Hristos?
  Sau dezertam? Si daca ma gandesc mai bine chiar si cu orbecaitul asta prin babilon tind sa te aprob. Dar la asta ma mai gandesc un pic. Dar daca esti amabil poate imi spui si mie ce falsuri au fost introduse de sistemul grec-crestin si totodata imi spui ceva si despre sistemul asta ca eu nu am auzit de el. Eu inseamna ca am inteles gresit ca lumina vine de la Ierusalim. Dar asta e, am timp sa invat dupa dictonul, omul cat traieste invata dar cand moare este este bata.
  Ps: Recomandarea mea este ca inainte sa mai postezi ceva sa te citesti inainte.

 31. Comentariul facut este la adresa lui Daniela pisi poate si-a rezolvat problema cu vederea .

 32. Parca era vb ca adevarul te face liber nu RoboCop adica nimeni, pai cum vrei sa fii liber daca nu-ti pui creerul sa lucreze, ti la dat Creatorul sal porti in craniu pt contrabalans, din doctrina a iesit dictatura, tu poti sa fii soldat disciplinat al doctrinei tale insa dupa cite am inteles emisiunea Vremea Intrebarilor nu trateaza doctrina adventista ci incearca sa aduca unele lamuriri celor ce au neclaritati venite din cercetarea Scripturii in scopul asta o ai la indemina (nu din spirit din neant) in masura in care ele pot fi aduse ,intelese si se pot completa nu impune . Tu un nimeni poti aduce comentarii doctrinare in interiorul partidului tau nu pe strada Fratioareeee, eu stiu ca va iubiti mult intre voi dar lasa-ne cu doctrina ta , inchizitia sa dus fratioareeee acum orbecai prin Babilon .

 33. Daniele nu te aprinde fratioare asa repede ca nu e cazul. Pai daca sar concentra pe studiul Biblei ar mai mai avea timp si pentru spiritul profetic? Si inca ceva; nu e nevoie de niciun argument logic sau de alta natura, tot ce avem nevoie este doctrina bisericii fratioare nai inteles?

 34. Si Daniela pisi te-a impins curiozitatea macar sa verifici daca comentariile idioate-satanice or avea baza veridica ca sa poti contraataca virulent ? Este plin pamintul de Ultrasi peste tot prin toate denominatiunile, vino cu contraargumente nu cu spume si ideologii false daca tot te erijezi in avocatul apararii. Concentreazate pe studiul bibliei, cerceteaza si apoi arogati statut de judecator .

 35. Daniela pisi,daca cel la care ai facut trimitere ca are nevoie de psihiatru , tu ai nevoie de oculist ,daca citesti atent numele celui ce face comentariul vei vedea ca este vb de doua pers diferite, sunt doua nume diferite .Dan Daniel iar celalalt daniel adica eu, si te-as intreba cu cine ai studiat gimnaziul? – cu femeia de serviciu , pai daca persoana cealalta a adus jigniri tu raspunzi cu aceasi moneda ,asta inseamna polemica nebuna si rezultatul care ar fi ? Crezi ca intelegerea se face prin neintelegere ?

 36. NEBUNIA ESTE O FEMEIE GALAGIOASA CARE VORBESTE NUMAI SA SE AFLE IN SEAMA. DAR IN FOND VORBESTE PROSTIIII SI NEBUNIII :FARA SA MAI JUDECE CE SCOATE PE GURA

 37. Baiatu’,hei ,alo ! Se vede treaba ca nu ti-ai luat medicamentele la timp,si ca a-i sarit peste ultimul control ce trebuia sa-l faci la Spitalul 9 ! Lasa-l pe Dumnezeu in rolul de Dumnezeu si nu mai facea spume la gura explicand fel de fel de tampenii numai de mintea ta “super-mega-exploziva”stiute!Vezi ca in nebunia ta jignesti oameni deosebiti,crestini de diferite confesiuni,pe care nici macar nu-i cunosti,oameni care nu ti-au gresit cu nimic pentru a te deda, cu mare nesimtire,a-i porcai asa cum iti vine tie pe chelie!Mai slabeste-ne cu comentariile tale idioate,satanice,care denota inc-o data ca ai probleme destul de serioase cu …pisicu…(psihicu)…Oricare om, cu mintea intreaga, observa ,datorita faptului ca vorbesti…cu tine insuti,adica… singur,ca-i ajuns in faza aceea a nebuniei,cand tu comentezi si tot tu…raspunzi,ca la fotbal,tu centrezi si tot tu dai cu capu’…De aceea iti sugerez:ai mai bine grija de sanatatea ta,ca-i atat de scumpa-n ziua de azi,si pastreaza pentru tine”diamantele”intelepciunii tale…Nu cred ca sunt la mare cautare…nici macar la mica…Iti doresc insanatosire grambnica!

 38. esti dus cu sorcova…mosulica…staua aceea nu era un grup de ingeri :)) …vb. mult si prost. Pai daca pe pastorii i-a instiintat Domnul (YHWH) …de nastera Mantuirotului..pe magi de ce i-ar fii instiintat printr-o stea? ..nu te duce capul sa-ti dai seama ca nu se potriveze ambele..ca insu-si Creatorul YHWH-Elohim pedepseste pe cititorii in stele..si pe magi…daca cineva ai iubeste..si le-a dat un semn…atunci de la cine l-au primit? De la SATANA…”profesoreee” :)) ….Luca 2:8 “În ţinutul acela erau nişte păstori care stăteau afară în câmp şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.”….Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. adica YAHSHUA ..care inseamna YHWH-Mantuirorul YAH=YHWH; SHUA= Mantuire,Salvare
  2..Metafora e una, Pilda e alta…”profesore”..mai cauta in DEX..si invata…ca nu faci altceva decat sa vorbesti tampenii!! YAHSHUA am vorbit in pilde..care seminfica invatatura…prin faptul ca unii au intele si altii nu..este datorita faptului..ca ceai care au inteles sunt Alesi lui YHWH..ceilalti a lui Satana..ca dor in Eden s-a zis asta: …Geneza 3:15 “Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”” …deci DOUA semintii….una e a celar VII adica alesi lui YHWH..si cealalta semintie..a Satanei..mortii!!
  3. Daca il aveti pe “Dumnezeu” ca mantuitor…atunci credeti-ma..ca o sa aveti mantuirea lui :)) cautati aici si aflati cine era ZEUS..http://ro.wikipedia.org/wiki/Zeus ….( Ca stăpân suprem și ca deținător al puterii supreme absolute, Zeus era cel care împărțea dreptatea printre oameni și zei, el era expresia echilibrului și a ordinii din natură și din societate. Era socotit zeul luminii, al fenomenelor naturale, deținătorul fulgerelor și, mai ales, al trăsnetelor – manifestare cu precădere a forței și a mâniei sale divine. El domnea în palatul său aflat pe crestele înalte ale Olimpului și de acolo, înconjurat de ceilalți zei, cârmuia destinele lumii, împărțind binele și răul printre muritori și veghind asupra împlinirii destinelor lor. În mitologia romană Zeus purta numele de Jupiter.) …pai mortiilor…nu va dati seama ca ZEU este numele cuiva? si ca NUMELE Creatorului Elohim este YHWH…pai voi sunteti Satana…in voi este neghina celui RAU!!

 39. bine spus Daniele….trebuie sa vestim ADEVARATA Evanghelie a NUMELUI Adevarat al Creatorului nostru…caci este SCRIS: ….Psalmii 91:14 “„Fiindcă Mă iubeşte – zice Domnul ( YHWH ) – de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.” …dar mortii nu tin seama de nimic…mai ales de NUME…ptr. ei e ceva asa..fictiv!! ….problema e..ca ei toti..nu vor murii fictiv…ci real..si DEFINITIV…caci morti sunt acum…si morti or fii in VECI-VECILOR…dupa cum este deasemenea este SCRIS: …..Isaia 26:14 “Cei ce sunt morţi acum nu vor mai trăi, sunt nişte umbre, şi nu se vor mai scula; căci Tu i-ai pedepsit, i-ai nimicit şi le-ai şters pomenirea.” AMIN!!!!

 40. In alfabetul ebraic nu exista litera J (este un fals) , se vrea a fi corespondent cu H, numele Jehova, Iehova, folosit de biserica satanista Martorii lui Iehova care este o factiune a bisericii catolica si din care sa divizat biserica adventista, semnifica Jehova (Iata Nenorocirea) HOVA in limba ebraica = Nenorocire. Numele Creatorului este YHWH (YAUE) EU SUNT format din doua verbe YAH (A fi-existenta) si WAH (viata) ,daca nu privim si cercetam din perspectiva ebraica ,la origine nu o sa intelegem nimic si vom continua sa fim manipulati prin falsurile introduse intentionat de catre sistemul grec-crestin.

Lasa un comentariu