Vremea întrebărilor – 15.12.2011

Adaugat la data decembrie 16, 2011 cu 9 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/vremea_intrebarilor3/15.12.2011.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. Andrei

  …..Cat ma priveste pe mine si casa mea voi sluji celui care SI-A dat viata pentru pacatele mele ca intr-o zi prin mila Lui sa-mi spuna El care este Numele Lui cu care Il cunoaste intreg universul. …..deci….o tampenie mai mare ca aceasta nu o putea spune decat cineva care este deadreptul “orbit” de lumia adevarului. …Pai oare nu tot in biblia aceasta din care ai luat acele versete scrie CLAR: ……. 1..Psalmii 91:14 “„Fiindcă Mă iubeşte – zice YHWH– de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu.” 2…..Isaia 52:6 “De aceea poporul Meu va cunoaşte Numele Meu; de aceea va şti în ziua aceea că Eu vorbesc şi zic: „Iată-Mă!”” 3….Ezechiel 36:23 “De aceea voi sfinţi Numele Meu cel mare care a fost pângărit printre neamuri, pe care l-aţi pângărit în mijlocul lor. Şi neamurile vor cunoaşte că Eu sunt YHWH , zice YHWH-Elohim, când voi fi sfinţit în voi sub ochii lor.” 4…..Ieremia 16:21 “„De aceea, iată că le arăt de data aceasta şi-i fac să ştie puterea şi tăria Mea; şi vor cunoaşte că numele Meu este YHWH.” …..pai Andrei draga…citeste si mai ales CERCETEAZA scriptura…cauta in ea…fa asa cum e scris in Daniel ……Daniel 12:4 “Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”” …daca astepti para malaiata din cer…te pot anunta..ca nu peste multe zilce…..v-a veni ceva din cer…de marimea unui Talant (30 kg) …dar…aia ucide pe toti care visati la tampenii. Elibereaza-te de doctrina..de adunari..cauta adevarul…caci EL te va face liber..si nu mai batjocori NUMELE SFANT al Creatorului…ca ai vazut cu ochii tai….scrie CLAR la Psalmul 91….căci cunoaşte Numele Meu. Pai daca EL a zis ca Numele lui este cunoscut…tu ce mai astepti? Deschide-ti ochii..ca ai sa mori in nelegiuirea ta!!
  Shalom Sabat!!!

 2. Poate ne raspunde dl. Aron Moldovan daca apare cuvintul crestin ,biserica in pergamentele originare care au fost scrise in greaca coine si din care sau tradus si rastradus noul test. Daca ne spune ca apare Ekklesia (chemati afara) si aceasta sar traduce Biserica inseamna ca exista un fals intentionat si nu o eroare de traducere, iar Shaul (pavel) in aceste scrieri sa adreseaza comunitatilor ,adunarilor de iudei nu apare numele Crestin in pergamentele originare. Nu putem veni cu niste traduceri sa combatem originarele din care au fost luate si falsificate, si sa defilam cu ele ca stindard , e impotriva intelegerii si logicii. In Matyahu (Matei)sigur nu apare cuvinte ca :biserica,crestin ,acest pergament a fost scris in ebraica.

 3. Faptele Apostolilor 11:25  Barnaba s-a dus apoi la Tars, ca să caute pe Saul;
  26  şi, când l-a găsit, l-a adus la Antiohia. Un an întreg, au luat parte la adunările Bisericii, şi au învăţat pe mulţi oameni. Pentru întâiaş dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.
  Li s-a dat numele de crestini pentru ca slujeau lui Isus Hristos fara de care NIMENI nu vine la Tatal.
  1 Timotei 2:5  Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos,
  Ioan 14:6  Isus i-a zis: „Eu Sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.
  Cat ma priveste pe mine si casa mea voi sluji celui care SI-A dat viata pentru pacatele mele ca intr-o zi prin mila Lui sa-mi spuna El care este Numele Lui cu care Il cunoaste intreg universul.
  Apocalipsa 22:21  Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin.

 4. Andrei iesi din ceata , la cine faci referire, sa intitulat cineva crestin, esti in paralel cu subiectul, tu esti liber sa fii ce vrei si sa slujesti pe cine vrei, cit despre mine si casa mea slujim lui Elohim a lui Yisrael Lui YHWH Tzevaot ! Shema Yisrael yeshua shemi YHWH eloheynu melek haolam ,YHWH ehad !11 Si daca tot tii cu tot dinadinsul sa asculti si sa respecti poruncile Creatorului Cel Ce Sa adresat lui Israel (daca la el te referi ) nu ar trebui sa respecti porunca a 3-a si sa nu-i mai batjocoresti Numele mai presus de orice nume ? Iar daca te concentrezi putin ai sa observi ca Rav Shaul (pavel) nu a inventat nici o doctrina noua numita crestinism,nu sa intitulat nici o fractiune de secunda crestin (pagin grec) era Yahudi (iudeu) , nu a intrat in vreun templu pagin (biserica) ci doar in Sinagoga-Bet-kneset (casa de studiu al Thora-invatatura), el a fost apostol al neamurilor pt ai aduce la Thora la YHWH sa faca iudei, nu a facut politica de reemplasare in paginism, iar YAHSHUA haMASHIACH caruia-i tot batjocoriti Numele de dimineata pina noaptea, a fost Iudeu, Yerushalayim se afla in Israel nu in Grecia. Dar puteti sluji pe Lucifer prin Raitzinger Benedict xii cit si cum doriti doar el este seful dogmei numita crestinism, fiti crestini pina la capat . Succes in slujire !

 5. Salutare tuturor!

  Este mult dezbatuta aici problema cu numele Creatorului,dar putem sa-L chemam pe adevaratul nume si daca nu credem in El si nu pazim tot ce ne-a poruncit El,totul este zadarnic.Nu un crestinism ieftin ne cere Dumnezeu in care facem ce vrem si oricum vom fi mantuiti.Nu trebuie sa ne inselam singuri.
  Eu cred ca cei care vor cu adevarat sa-l cunoasca pe Dumnezeu vor gasi calea prin care sa ajunga la El.
  Mai cred ca in emisiunile Vremea Intrebarilor gasim raspunsul la intrebarile noastre referitoare la Biblie,la viata de credinta,la toate lucrurile pe care trebuie sa le stim si sa le facem pentru a putea primi mantuirea in dar. Celelalte raspunsuri care privesc viata viitoare le vom afla chiar de la Domnul,daca vom fi admisi la examenul de aici de pe pamant.
  Multa pace !

 6. Ami pare bine ca mai sunt oameni care se gandesc la Numele adevaratului Creator YAHWEH! si cautatori ai adevarului, compart acelasi crez asupra la comentariile facute mai sus, eu la fel studiez Cuvantul din Textus Receptus (Stepanius 1550) nu am altele mai vechi, dar cu acesta am gasit o gruaza de schimbari care duc cu totul la o alta antelegere a scripturii, cred ca numai asa puteam sa vad cat de mult a lucrat vrajmasul, ca sa ne departeze de adevarul Lui YAHWEH, an privinta la parerile care le cerem de la domni profesori, este o perdere de timp, pentru ca nici ei nu stiu pe ce se bazeaza, macar ca a fi trebuit sa stie, dar ai mai usor sa sustii o doctrina pe cand ti se asigura un post bun, un salariu si multe altele pentru aceasta. As vrea sa contactez cu voi ca sa ampartasim adevarul pe care YAHWEH ne al descopera, mail.seweryno@hotmail.es
  Binecuvantat sa fie YAHWEH!

 7. Daniele…ma bucur ptr ceea ce sustii..si eu am ceva comentarii la adresa lor…dar…nu poti vb. cu mortii…ca oricum nu inteleg 🙂 the_shakall este ID-ul meu de mess…..tare mult as vrea sa ne cunoastem si sa vb. pe tema Numelui lui IEHOVA Dumnezeu. Te astept! …cu stima…tot Daniel 🙂

 8. In conciliul de la Nicea nu sa facut absolut nici o referire cu privire la trinitate ,sa discutat doar problema consubstantialitatii Fiului cu Tatal, nefacindu-se nici o aluzie la Duhul Sfint (Ruah Hakosesh).. Ulterior in conciliul de la Constantinopol la 381 e.c . a fost adus in discutie Duhul Sfint ca fiind consubstantial cu Tatal si Fiul, si aceasta fiind ratificata posterior ca doctrina in conciliul din Calcedonia de la 451 e.c. Termenul trinitate a fost pronuntat prima data de catre Teofil al 6-lea episcop de Antiohia, un pagin cu o cultura elenistica devenit apoi crestin amestecind idolatria in iudaism. Cei 3 astrologi si nu magi(vrajitori), veneau din mesopotamia (babilon) din renumita scoala de astrologie din imperiul lui Nebucadnetar, care fusese condusa o perioada de timp , aproximativ cu 500 de ani inainte de catre Daniel, profetul lui Elohim YHWH , informatia cu privire la nasterea fiului Mintuitorului YHWH, a fost perpetuata de catre astrologii babilonieni pina in timpul celor 3, care au venit in Bet-Lehem. Iar data nasterii lui Yahshua haMashiah o putem verifica simplu , incepind cu informatia pe care o avem despre Zaharia preotul levit din familia lui Abia , si anume momentul in care Elisaveta a ramas insarcinata cu Ioan botezatorul era rindul lui Zaharia sa intre in templu pentru tamiiere slujire, la 6 luni de la aceasta data a ramas insarcinata Miriam prin Ruah Hakodesh ,iar dupa alte 9 luni sa nascut Yahshua. 1 Cronici 24 in general si 1 Cronici 24:10 in special ne certifica data nasterii lui Yahsua ca fiind luna a 7-a din calendarul ebraic: septembrie-octombrie in sarbatoarea corturilor. Dar suntem crestini si sarbatorim pe Tamuz in 25 decembrie.

 9. Cum putem studia scripturile, fara o cercetare minutioasa a textelor, fara a verifica originea acestora , asa cum spune dl. Aron Moldovan sa ne incredem doar in traducerile si rastraducerile bisericii catolice ? In scrierile originare (Tanah ) apare de aprox. 7000 de ori numele Creatorului YHWH , in traducera bisericii crestine catolice romane (Vechiul Testament ) el a fost inlocuit cu numele lui zeus la modul genitiv. Toate datele si dovezile in favoarea trinitatii duc la Nimrod,Tamuz,Ishtar in babilon. In istoria lui Israel poporul caruia i sa adresat YHWH Elohim ca fiind Unic, nu apare dogma trinitara. Am gasit un argument in favoarea trinitatii in 1Ioan 5:7 dar am fost dezamagit ,este un fals (Comma Johanneum) Paranteza Ioanica adaugata de catre Erasmus din Roterdam la comanda bisericii catolice, fals recunoscut chiar de catre autorul acestuia ! Cind , cuvintul originar in pergamentul grec este ; Dat si nu Tradat asa cum apare in dreptul lui Iuda la adresa lui Yahshua, ca acesta sa para tradator si sa amplifice antisemitismul impotriva lui Israel lumina lumii. Inseamna ca YHWH Elohim la tradat pe fiul Sau ? (Ioan 3:16) Si care este diferenta intre bisericile crestine daca toate se inchina la acelasi zeu ? nici o diferenta , ba mai sustin ca sunt si persecutati , ei care sunt aproape 3 miliarde (17 milioane adventisti) si detin puterea financiara, politica si sociala prin stapinul lor si reprezentantul stapinului lor pe pamint Benedict xvi. Yahshua ne spune sa cercetam scripturile ,ca nu cumva falsurile introduse prin traducerea acestora sa ne indeparteze de la adevar !

Lasa un comentariu