Vremea întrebărilor – 12.01.2012

Adaugat la data ianuarie 13, 2012 cu 6 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/vremea_intrebarilor3/12.01.2012.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. Dl. ma uimesti, la care inviere faci trimitere, la cea a celor care isi vor primi sentinta definitiva sau a celor mintuiti ? Nu inteleg la ce va raportati cind spuneti credinta, credinta, in cine in ce ? Propovaduiti crestinismul care spuneti dv. ca isi are radacina in iudaism in Legea(Invatatura) Creatorului, pe de alta parte sustineti ca nu mai are valabilitate, apoi din nou va contraziceti si spuneti ca respectati Sabatul (ce-o fi ala Shabbat grec!!?), inteleg ca aveti o constructie (crestinismul) fara baza(Thora), suspendata in aer, levitind. Spuneti ca Isus al dv ar fi YAHSHUA iudeul care in Matei 5.17-19 spune ca legea(invatatura, poruncile, sarbatorile) instituite de Creator nu isi pierd valabilitatea, iata cerul si pamintul sunt deocamd. la locul lor. Tot il dai ex. pe rav. Shaul (Pavel) ca fiind intemeietor al doctrinei pe care o propovaduiesti dumneata, hai sa vedem daca intradevar lucrurile asa stau: sa luam ca ex. Faptele apost 2:1-13, in care se vb despre sarbatoarea evreilor Shavuot( Levitic 23:15-16,saptaminile) sau Cincizecimea cum eronat este tradusa, aceasta era una din cele 3 sarbatori importante ale iudeilor cind toti barbatii lui Israel din ordinul lui YHWH trebuiau sa vina la templu in Ierusalim, iar asta era motivul pt care acea multitudine de evrei care locuiau prin alte tari erau prez. in Ierusalim (ca doar nu veneau grecii la Ierusalim sa ia parte la o sarbatoare iudaica), iar apoi din discursul lui Shimon Chifa (Petru) ne zice scriptura ca 3000 au fost adaugati in acea zi (3000 ce?), astia 3000 sunt iudei domnule, iar apoi in cap 4:4 scriptura spune ca inca 5000 mii au fost deasemenea adaugati si iata ca deodata avem o congregatie recenta de 8000 de persoane care sunt iudei.
  In cap 5:14 din Fapte ne spune ca numarul acestora se marea tot mai mult, iar in cap.6:7 vedem ca inclusiv multi dintre Preoti(atentie!) veneau la aceasta credinta in Mashiach.
  In cap 15 din Fapte avem Consiliul Mesianic din Ierusalim unde se ridica problema neamurilor(atentie!) si nu a iudeilor ce vin la Mesianism, iar in cap 21:20 ne spune ca erau mii de Iudei care au crezut in YAHSHUA si toti cu rivna pt Lege ( invatatura(Thora),porunci sarbatori) ceea ce dumneata si institutia doctrinei dv nu mai recunoaste.
  La ce ne-am raportat pina acum, la ce timp faceti dv referire(Crestinismul)?
  Pt.a cerceta Scriptura trebuie sa ne punem in timpul si spatiul in care sau petrecut evenimentele, si este o obligatie a noastra nu doar in a citi Scriptura ci a cunoaste si putin din istoria si cronologia Bibliei.
  Moartea lui Shaul(Pavel) a avut loc in anul 67 sec.I ,convertirea lui a avut loc in anul 36 sec.I , prima lui calatorie apostolica in anul 47 sec.I , consiliul de la Ierusalim despre care am aratat intre anii 48-50 sec.I, acum in Fapte 11:26 unde spune ca primii credinciosi sau numit crestini in Antiohia, daca sunteti atent, faptul acesta are loc inaintea primei calatorii misionare a lui Shaul (Pavel) ce a avut loc in anul 47 sec.I , si asta este inca o proba in plus ca N.T a fost scris in ebraica iar pergamentele grecesti din care sau tradus in latina si mai apoi in celelalte limbi sunt doar copii ale orig. (ex Epistola catre evrei cu siguranta a fost scrisa in ebraica, ar fi de neinteles sa te adresezi alor tai intr-o alta limba), iar la aceasta data conceptul Crestinism ca religie nu exista, dar iata ce sa intimplat , cum UNS in ebraica semnifica MASHIACH iar in traducerea greaca Hristous-hristos, de acaesta forma Mashiach cei ce il urmau pe YAHSHUA se numeau Meshichim care in traducerea greaca apare ca si Hristianous-crestini, nefiind vb de o religie nou inventata sau inlocuirea iudaismului cu paginitatea Romei.
  Nu suntem la vinatoare de vrajitoare Dle. avem Scriptura la indemina, scrie destul de clar, ce tot va faceti ca nu intelegeti, ca nu stiti ,ca nu vreti si etc. etc

 2. Daniel

  Exista un mister (pentru mine) ce anume propovaduiti. Un nume? O doctrina? Un sistem religios? O anumita credinta?
  Din punctual meu de vedere toate sunt invataturi omenesti, intr-o limba omeneasca cu doctrine de o anumita factura morala omeneasca si explicatii cat se poate de omenesti. Asi incerca sa compar si sa cantaresc. Si cu ce ma ajuta? Crestinismul ca religie am inteles ca are ca invatatura , invatatura Creatorului si doctrina Lui. Adventismul nu stiu . Nu ma pricep. Eu din biblie am retinut un singur lucru pe care la spus Pavel si anume; “Daca nu este inviere credinta este zadarnica….”
  Poate ca are dreptate. Dar este greu sa crezi in invierea mortilor, nu? Si daca asta nu crezi de ce mai este religie si toate celelalte?

 3. Nu trebuie sa renuntati la ceva, ci trebuie sa puneti in cumpana sa cintariti , sa faceti diferenta, merita, este mai importanta invatatura omului(biserica infiintata de Roma) sau a lui YHWH.
  Doctrina adventismului este Invatatura Creatorului sau crestinismul ?

 4. Sa inteleg ca trebuie sa renunt la adventism sau este aluzie la crestinism?

 5. Aveti dreptate dl. Nimeni,neintelegerile se pot clarifica rational, sunt in total acord cu dv, frustrarea ne-o varsam acasa si apoi facem inteventii in public,asa ar fi normal.(asta in ceea ce priveste coment. dv).
  Iar pt dv personal, nu ar fi mai bn. sa schimbati cursul navei cit inca este ziua,cit inca se mai poate, se apropie lasarea intunericului, iar nava dv. urmind cursul acesta eronat se indreapta cu viteza maxima catre un recif, sigur va esua lovinduse de o stinca, iar rezultatul va fi acela al navei italiene de croaziera pe care o vedem la stiri, si asta chiar ca ar fi Pacat !

  Shalom Ubraha !

 6. Urit gestul celui de al doilea cetatean care a sunat. Nici eu nu agreez cu toate raspunsurile de la aceasta emisiune dar asta nu ma impiedica sa fiu civilizat.

Lasa un comentariu