Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au inaugurat lucrările la centrala nucleară de la Akkuyu, pe coasta turcă a Mării Mediterane

Adaugat la data aprilie 04, 2018 cu niciun comentariu

Președinții Rusiei și Turciei au inaugurat lucrările la centrala nucleară de la Akkuyu, un proiect strategic comun de 20 de miliarde de dolari. După realegere, Vladimir Putin face prima vizită oficială în Turcia, iar miercuri participă la trilaterala consacrată situației din Siria, la care va veni și președintele Iranului.

Prin intermediul unei videoconferințe, Vladimir Putin și Recep Erdogan au asistat la turnarea primei cupe de ciment la fundația unității cu numărul 1 a centralei nucleare de la Akkuyu, pe coasta turcă a Mării Mediterane.

Proiectul va fi realizat cu participare rusescă, cuprinde patru reactoare de câte 1200 Megawati fiecare și este estimat la 20 de miliarde de dolari.

Moscova încearcă să se folosească de tensiunile tot mai mari apărute între Turcia și Statele Unite. Anul trecut, Rusia a finalizat un acord cu Turcia privind achiziționarea sistemelor antirachetă cu rază lunga de acțiune S 400, o afacere care a creat nedumerire în rândul aliaților NATO.

Putin va participa la Ankara, alături de președinții Turciei și Iranului, la un summit consacrat Siriei, în contextul în care cele trei state au preluat inițiativa pe teren profitând de estomparea rolului jucat de Washington și aliații săi.

04.04.2018

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu