Vladimir Putin merge la Vatican

Adaugat la data iunie 07, 2019 cu niciun comentariu

Papa Francisc urmează să-l primească la 4 iulie, la Vatican, pe preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat Vaticanul într-un comunicat de presă citat de AFP.

Aceasta va fi a treia întâlnire între cei doi.

Papa l-a primit ultima oară pe preşedintele rus în iunie 2015. El l-a îndemnat atunci pe liderul de la Kremlin să „facă un efort important şi sincer în vederea realizării păcii” în Ucraina.

Însă, Vaticanul a rămas foarte prudent în această criză, spre marea nemulţumire a catolicilor ucraineni, care aşteaptă o condamnare directă a politicii ruse în Ucraina.

În februarie 2016, un pas în vederea unei apropieri a Vaticanului de ortodocşii ruşi, care constituie imensa majoritate a populaţiei ruse, a fost făcut printr-o întâlnire istorică între Papa Francisc şi patriarhul ortodox rus Kiril, în Cuba.

Cei doi lideri religioşi au semnat atunci o declaraţie comună. Roma dădea asigurări că era vorba despre o afirmare a alianţei între ortodocşi şi catolici în faţa islamismului, în Orientul Mijlociu, într-o perioadă marcată de conflicte pe care Papa le-a catalogat drept „al treilea război mondial pe bucăţi”.

Papa era evident îngrijorat de acaparări politice previzibile.

07.06.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu