Vladimir Putin, discurs: Rusia se confruntă cu o perioadă „foarte dificilă”

Adaugat la data februarie 21, 2023 cu niciun comentariu

„Nu aveam nicio îndoială”, a spus Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acțiune punitivă a Kievului în Donbas. „Toate acestea au fost împotriva documentelor acceptate de Consiliul de Securitate al ONU”.

„Repet, ei au început războiul și am folosit forța pentru a-i opri”, a spus Vladimir Putin.

El a spus că obiectivul Vestului este puterea nelimitată și că Sevastapolul este, evident, următoarea țintă după Donbas.

El a acuzat Occidentul că „joacă un joc murdar” cu oamenii și cu Ucraina. Vladimir Putin a invocat Iugoslavia, Irakul și Siria și „secolele de colonialism și dictatură”.

Liderul de la Kremlin a spus că Occidentul și-a înșelat poporul cu „minciuni totale fără principii” despre ceea ce se întâmplă în Donbas.

Președintele rus a spus că Rusia este deschisă la dialogul cu Occidentul și că este deschisă către un sistem egal de securitate, dar „în replică am primit răspunsuri necinstite” și acțiuni specifice pentru extinderea NATO și desfășurarea de noi sisteme antirachetă în Europa.

Putin spune că „întreaga planetă este presărată” cu baze americane.

El a acuzat Occidentul de „un flux nesfârșit de acuzații împotriva Rusiei” și că a comis mai multe lovituri de stat.

Președintele Rusiei a arătat că în anii 1930, Occidentul a deschis ușa Germaniei naziste, iar apoi a vorbit despre imperiul austro-ungar.

El afirmat că Occidentul a sprijinit „o lovitură de stat” în Ucraina în 2014.

Putin spune că Occidentul va folosi pe oricine – teroriști, naziști, „chiar și diavolul însuși” – pentru a lupta împotriva Rusiei.

Putin susține că poporul ucrainean a devenit „ostatic al stăpânilor lui occidentali” care au ocupat țara în termeni politici, economici și militari. El spune că „regimul nu servește interesului lor național. Ei servesc interesele puterilor străine”.

Vladimir Putin a spus, fără a furniza nicio dovadă, că în Occident „chiar și pedofilia este anunțată ca un lucru normal”, transmite The Guardian.

El a declarat că Occidentul recunoaște căsătoriile de același sex. „Este în regulă. Sunt adulti. Au dreptul să-și trăiască viața. Suntem întotdeauna foarte toleranți cu acest lucru în Rusia”, a arătat Putin. Dar, spune el, Scriptura spune despre căsătorie că este între un bărbat și o femeie. Președintele rus a citat, de asemenea, rapoarte din presă că biserica anglicană ia în considerare termeni neutri de gen pentru Dumnezeu.

Vladimir Putin le-a mulțumit și celor din forțele armate ruse care au luptat în Ucraina. El a spus că sunt prea mulți oameni și unități implicate pentru a le numi pe toate și nu a vrut să riște să omite pe cineva. El a mulțumit mamelor, soțiilor, medicilor, asistentelor, feroviarilor, inginerilor, muncitorilor agricoli pentru rolul lor în sprijinirea efortului de război.

Președintele rus a mulțumit „jurnaliştilor militari” care, a spus el, „îşi riscă viaţa pentru a spune adevărul lumii întregi”.

21.02.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu