Uraganul Dorian a lovit arhipelagul Bahamas cu viteze de până la 300 de km/h

Adaugat la data septembrie 03, 2019 cu niciun comentariu

Uraganul Dorian, însoţit de ploi torenţiale şi vânturi cu viteze de până la 300 de kilometri la oră, a făcut ravagii, luni, în Bahamas, arhipelag din Caraibe pe care l-a lovit cu o intensitate fără egal în istoria sa, relatează AFP.

Ciclonul îşi continuă traiectoria incertă către Statele Unite, unde autorităţile au ordonat evacuarea preventivă a sute de mii de persoane din zonele de coastă.

Uraganul de categorie 5 – nivelul maxim pe scala Saffir-Simpson – considerat “catastrofal” de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center – NHC), a atins duminică ţărmul la Elbow Cay, pe insulele Abacos din nord-vestul Bahamas, ţară care cuprinde circa 700 de insule.

În înregistrările video publicate pe site-ul de ştiri Tribune 242 din Bahamas se pot vedea valuri gigantice care au ajuns până nivelul acoperişurilor caselor de lemn şi ambarcaţiuni plutind pe apa tulbure, printre crengi, scânduri şi alte resturi.

După Bahamas, uraganul ar urma să se apropie de coasta de est a Floridei (sud-estul Statelor Unite)  marţi, dar este dificil de prevăzut cu ce intensitate va lovi ”Statul Însorit”.

03.09.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu