Un nou contract cu un satelit extinde aria de acoperire a televiziunii adventiste

Adaugat la data ianuarie 15, 2014 cu niciun comentariu

Postul Hope Channel Al Waad este acum disponibil în Orientul Mijlociu și în nordul Africii.

Un nou contract de transmisie prin satelit, încheiat de televiziunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Beirut, crește semnificativ acoperirea în Orientul Mijlociu și în nordul Africii. Postul Hope Channel Al Waad a încheiat în decembrie un contract pe o durată de cinci ani cu satelitul Eutelsat 7 West A, iar acest lucru aduce un mesaj de speranță unei vaste audiențe, vorbitoare de limbile arabă, turcă și persană din această zonă.

„Acest nou contract este o oportunitate extraordinară pentru ca lucrarea lui Dumnezeu să înainteze și un pas important pentru lucrarea în orașe”, a declarat Președintele Hope Channel, Brad Thorp. „Putem acum să oferim Al Waad oricărui oraș din această regiune, făcând accesibilă în milioane de locuințe vestea cea bună a unei vieți mai bune acum, dar și a unei vieți veșnice”.

csm_footprint-web_7de3c0c571Distribuitorul francez Eutelsat operează satelitul Eutelsat 7 West A în strânsă cooperare cu distribuitrul egiptean Nilesat, cel mai mare din Orientul Mijlociu. Lansarea din anul 2011 a satelitului Eutelsat 7 West A marchează efortul de a facilita transmisiunile în Orientul Mijlociu, țările din Golf. Africa de Nord și Nord-vest.

Telespectatorii care folosesc satelitul Nilesat pot rearanja acum canalele pentru a recepționa televiziunea adventistă. Folosirea antenelor pentru recepționarea programelor prin satelit este cea mai răspândită metodă în Orientul Mijlociu.

„Ne-am rugat mulți ani pentru această posibilitate de dezvoltare”, a mărturisit directorul postului Al Waad, Amir Ghali, subliniind că „programele pașnice, non-partizane” au fost primite foarte bine în regiune, de la lansarea acestei televiziuni în anul 2010.

Postul de televiziune Al Waad abordează subiecte din domeniul sănătății, educației și familiei. Canalul TV are un nume care derivă din cuvântul arab  „promisiune”, oferind ceea ce Ghali numește „promisiunea speranței” în regiune.

Prin adăugarea Eutelsat 7 West A, Hope Channel transmite prin 14 sateliți, având 15 canale care transmit prin satelit și opt canale care transmit pe Internet.

Pentru a recepționa Eutelsat 7 West A:

Satelit: Eutelsat 7 West A
Pozitie orbitală: 7 grade
Frecvență: 11680 MHz
Polarizare: Orizontală
Symbol Rate: 27500
FEC: 3/4

Surse: Adventist News Network/ Hope Channel
Foto: sxc.hu

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu