Un mesaj veșnic pentru o lume în schimbare

Adaugat la data martie 30, 2014 cu niciun comentariu

În condițiile în care mass media romanească își concentrează atenția pe scandaluri, pe violență și imoralitate, iar majoritatea posturilor de televiziune își folosesc timpul de emisie pentru filme sau pentru talk-showuri politice și posturile de radio promovează o muzică de o calitate îndoielnică, sa realizezi 24 de ore pe zi de producție radio și tv de calitate este o mare provocare.

În acest tumult de evenimente, între atâtea idei și cuvinte, între zgomotele cotidiene, în freamatul acestei lumi, este nevoie de o oază de liniște, de pace, de stabilitate. La această  provocare sunt chemate să răspundă zi de zi Speranța TV și Radio Vocea Speranței, atât pentru a se ridica la nivelul exigențelor publicului care caută “altceva”, dar în primul rând pentru a își îndeplini rolul de mesageri ai veștilor bune pe care Scriptura le conține.

De aceea, programele Speranța TV și Radio Vocea Speranței sunt gândite și pregătite pentru a educa, pentru a informa, pentru a transmite valori, pentru a le atrage atenția oamenilor asupra lucrurilor bune, a celor cu valoare veșnică. De-a lungul timpului, atât în grila de programe de radio, cât și în cea a televiziunii au avut loc mai multe schimbări care și-au propus o permanentă adaptare a mesajului cu valoare veșnică la timpul și contextul în care trăim. Din când în când, sunt introduse emisiuni noi, care fie înlocuiesc proiecte mai vechi, fie  se adaugă celor existente pentru a acoperi o gamă cât mai largă de subiecte, pentru nevoile specifice ale ascultătotorilor și telespectatorilor.

RVS-coverÎn acest moment în grila de programe a postului Radio Vocea Speranței sunt circa 70 de titluri unice săptămânale de emisiuni și rubrici, iar la Speranța TV sunt aproximativ 50 de emisiuni. Cele mai multe emisiuni sunt realizate de redactorii angajați, însă atât la radio, cât și la televiziune sunt si emisiuni realizate de voluntari, fie pastori de district sau lideri ai unor departamente ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, fie de specialiști în alte domenii care au înțeles rolul mass media adventiste. Astfel, avem emisiuni pentru copii și tineri, pentru părinți, emisiuni educative, de consiliere economica, juridică, psihologică sau spirituală, emisiuni de familie și de sănătate, emisiuni de informare cu privire la evenimentele religioase de la nivel mondial, național, dar și emisiuni care scot în evidența misiunea Bisericii Adventiste. La toate acestea se adaugă emisiunile cu un conținut spiritual, predici sau alte programe, precum și producțiile muzicale.

Mai mult decât a fi o alternativă  la celalate posturi, sau doar “altceva” în mass media romanească, ne dorim ca Speranța TV și Radio Vocea Speranței să contribuie semnificativ și decisiv la îmbunătățirea vieții ascultătorilor și telespectatorilor noștri, dar mai ales ne dorim să  le îndreptăm atenția către sursa vieții veșnice, către Dumnezeu. Mai mult decât a ne face auziți sau văzuți, dorim să ne facem simțiți: pentru că ne dorim ca valorile divine pe care le transmitem să fie trăite de cei care ne urmăresc.

Cristina Ișvan
Redactor șef Speranța Tv și Radio Vocea Spreanței

5.469 Comentarii

Lasa un comentariu