Un fenomen extrem de rar a adus temperaturi apropiate de pragul de îngheț în zone extinse din Europa

Adaugat la data mai 05, 2019 cu niciun comentariu

Un val de aer Arctic extrem de rece și rar pentru luna mai a pus stăpânire pe regiuni extinse din Europa. Temperaturile au scăzut semnificativ și brusc, iar masa de aer polar ajunge inclusiv în sudul continentului, în zona Mediteranei, dar și în nordul Africii, anunță Severe-weather.eu.

Masa de aer polar a intrat joi în zona Europei, în partea de nord, dinspre zona arctică a Rusiei, până în peninsula Scandinavă, cuprinzând inclusiv zone din Danemarca, Marea Nordului și insulele britanice.

Vineri, frigul a cuprins Franța, sudul Germaniei, Cehia, Slovacia și sudul Poloniei, urmând ca duminică masa de aer arctic să ajungă până în nordul Balcanilor, apoi înspre Mediterană. Luni, vremea se va răci în majoritatea zonelor din estul, centrul și sudul Europei, iar temperaturile vor scădea până și în nordul Africii.

Până miercuri, regiuni extinse din Europa centrală și de est vor fi expuse riscului de îngheț. Vremea va reveni la normal de joi încolo, când masa de aer polar se va dispersa, iar temperaturile vor crește din nou.

În România, masa de aer polar va afecta mai ales zona de vest, însă marți temperaturile vor scădea brusc în toată țara, urmând să crească abia de miercuri încolo.

05.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu