Un elev de 7 ani din Constanța a venit la școală cu o armă cu lunetă, de tip airsoft. Poliția a deschis dosar penal

Adaugat la data mai 12, 2023 cu niciun comentariu

Incident șocant la o şcoală din Constanța. Un elev de 7 ani a venit în curtea școlii cu o armă cu lunetă de tip airsoft, neletală și cu mai multe pistoale de jucărie. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Nu uitaţi: dacă un copil este în pericol, anunţați la numărul unic de urgenţă 119!

Incidentul a avut loc miercuri la Şcoala Generală Nr. 33 Anghel Saligny din Constanţa. Directorul a alertat joi Poliţia, după ce a aflat totul.

Elevul era în afara orelor de curs și a vrut să se joace cu ceilalți copii. Profesorul de Educație fizică i-a luat arma și a închis-o într-un dulap, unde a rămas până azi.

“Patrula mixtă deplasată la faţa locului, formată din poliţist şi jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învăţământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, explică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa într-un comunicat.

Școala nu avea pază, dar camerele de supraveghere au surprins momentul.

Arma este a tatălui copilului, iar polițiștii, care spun că bărbatul nu a asigurat-o corespunzător, i-au confiscat-o și l-au amendat cu 5000 de lei.

Specialiștii au stabilit că e vorba despre o armă de agrement, cu lunetă, de tip airsoft, neletală, pentru care nu trebuie autorizație.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. A fost fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Inspectorul școlar general a declarat că a fost o problemă de comunicare care trebuie rezolvată.

12.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu