Lucian Cristescu: Ubicuitate

Adaugat la data noiembrie 17, 2016 cu niciun comentariu

Autor: Lucian Cristescu
Foto: Graphicstock

Imaginează-ți că dăm timpul înapoi: anul de grație 1250… Să zicem că ești un voios călător, tovarăș de drum al venețianului Marco Polo. Ce experiență fascinantă să descoperi civilizații necunoscute lumii tale. O fi, dar gândește-te la ce implică aceasta: să stai zi-lumină pe spinarea unui catâr, în arșiță sau ploaie, și nu o săptămână, ci luni și luni de zile. Apoi, primejdiile care pândesc la orice pas: fiare, mauri sălbatici, tâlhari de drumul mare… N-ar fi chiar atât de apelator, nu-i așa?

Acum gândește-te: ce privilegiu să trăiești în anul de grație 2016 ! Așezat comod în fotoliu, iei telecomanda și plonjezi direct între fiare, mauri sălbatici, cowboy… pe Marte, ori în împărăția incașilor… Prin simpla apăsare a butonului, spațiul și timpul se contractă și dispar. Iar tu: ești aici, dar ești și pretutindeni; cetățean al țării tale, dar și cetățean al lumii întregi. Totul este al tău, fără nici o trudă.

Există însă un privilegiu și mai mare, care le întrece pe toate cele văzute. Chiar aici, în camera ta, ți se deschide fereastra către o lume intangibilă, unde imaginația este handicapată. Încarcerat între limitele tale omenești, neputincios, privești cum mesageri cerești umplu spațiul domestic. Cuvinte de dincolo de stele, de la Tatăl universului, coboară spre tine cu vești dintr-o altă lume. Deodată, ochii minții și ai sufletului sparg bariera aparențelor și contempli un orizont nou, incomparabil, atât de diferit, în care dilemele tale despre viață, moarte, bine și rău ți se limpezesc. Poverile de pe suflet ți se ridică și tot ce mai dorești este să aparții unei familii cerești unde legile iubirii și ale compasiunii fac jocul. Iar când, la capătul ceasului de terapie vindecătoare, te întorci în lumea umbrelor, găsești în tine motivații și puteri ca să rămâi lumină…

Ce dar nespus, SperanțaTV!

Lucian Cristescu este pastor, speaker și realizator de programe la Speranța TV și Radio Vocea Speranței. Este autorul cărților „Degeaba cântă cucuveaua”, „Intre viață și moarte” și „Incepe să trăiești”. Vezi toate volumele scrise de Lucian Cristescu la Editura Viață și Sănătate: apasă aici.

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu