Trei persoane au fost rănite după ce două locomotive s-au ciocnit în județul Giurgiu. Patru trenuri de călători au fost anulate și pot să apară în continuare întârzieri

Adaugat la data mai 17, 2023 cu niciun comentariu

Doi bărbaţi au ajuns la spital azi-noapte după ce două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu, între staţiile Toporu şi Chiriacu. Echipajele ISU, SMURD și de la Ambulanță au intervenit și au găsit la locul accidentului trei bărbați, conștienți. Doi dintre ei au fost transportați la UPU Giurgiu. Al treilea bărbat a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Liniile de cale ferată nu au fost afectate, doar cele două locomotive, care aparțin unor operatori privați, au fost avariate. Acum, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat mai exact.

Din primele cercetări reiese că unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu.

Polițiștii au constatat că unul dintre mecanici era băut. Cazul este anchetat atât de poliție, sub coordonarea unui procuror, cât și de Agenția de Investigare feroviară.

Din cauza accidentului, patru trenuri de călători au fost anulate și pot să apară în continuare întârzieri atât ale garniturilor care circulă în zonă, cât și ale celor care asigură legăturile cu alte trasee, anunță CFR călători.

“Circulaţia trenurilor pe secţia Videle – Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării dintre două locomotive care aparţin unor operatori privaţi de marfă între staţiile Toporu şi Chiriacu. Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători: trenul R 9340 Giurgiu Nord – Bucureşti Nord; trenul R 9341 Videle – Giurgiu; trenul R 9342 Giurgiu – Videle; trenul R 9343 Videle – Giurgiu”, a transmis CFR Călători.

Numărul accidentelor feroviare grave a crescut în ultima perioadă. În martie, un tren de călători a izbit un marfar, iar peste zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Şi tot în martie un accident feroviar produs în gara Galați a provocat moartea unei persoane și rănirea altor trei.

Liderii sindicali spun că o cauza a problemelor ar fi numărul mic de angajaţi din cauza salariilor reduse.

17.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu