Tensiuni la nivel inalt: Statele Unite pot bombarda din nou Siria

Adaugat la data aprilie 16, 2017 cu niciun comentariu

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat ca SUA ar putea ataca din nou pozitii ale regimului presedintelui sirian Bashar al-Asad, intr-un articol publicat duminica in cotidianul The Sunday Telegraph.
“SUA au lovit si, desigur, ar putea lovi din nou. Acest lucru creeaza o ambiguitate care ar trebui sa atarne greu peste mintile vinovate de la Damasc”, a apreciat seful diplomatiei britanice in ziarul citat, preluat de EFE.
Johnson il califica pe Al-Assad drept “arhiterorist” si asigura ca Marea Britanie si aliatii sai vor strange dovezi pentru “a-i judeca pentru crime de razboi pe cei vinovati” de prezumtivul bombardament cu arme chimice din 4 aprilie din Siria, agresiune care a determinat Washingtonul sa lanseze 59 de rachete de croaziera asupra unei baze siriene ca represalii.
In ciuda faptului ca regimul de la Damasc a negat implicarea in atacul cu arme chimice, Johnson a sustinut ca SUA, Marea Britanie si “aliati-cheie” cred ca “este foarte probabil sa fi fost vorba despre un atac al lui al-Assad impotriva propriului popor, folosind arme interzise acum aproape o suta de ani”. Johnson reitereaza totodata ca Moscova ar trebui sa-si foloseasca influenta asupra Siriei pentru a pune capat conflictului.

16.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu