Tehnici de supravietuire, partea a treia

Adaugat la data februarie 15, 2014 cu niciun comentariu

Duminica, 16 februarie, de la ora 10:00, va invitam sa vizionati al treilea episod din seria “Supravietuire”, in cadrul emisiunii Exploratorii.

leu micFiecare copil are momente cand se simte nesigur sau ii este teama atunci cand merge pe strada si are senzatia ca este urmarit. Ce avem de facut intr-o astfel de situatie? Dar daca suntem atacati sau legati cu o franghie? Mai in gluma, mai in serios, impreuna cu toti copiii prezenti in platoul de filmare incercam sa gasim raspunsuri si aplicatii practice. De asemenea, vrem sa stim ce avem de facut daca ne intalnim cu animale salbatice care ne-ar putea face rau sau daca suntem atacati de insecte precum albine, viespi, capuse sau lipitori.

Urmatorul subiect abordat in aceasta editie este legat de incendiu: cum poti stinge un foc, ce faci daca s-au aprins hainele sau cum te deplasezi prin fum. Pentru a intelege mai bine aceste aspecte, am pregatit jocul “stinge flacara”. Apoi discutam despre tehnici de supravietuire in cazul unei inundatii sau al unui cutremur.

Si, la final, pentru ca ne place sa cautam si lectii de viata cu morala, vom avea un exercitiu legat de obiceiurile negative care “ne leaga” si modalitatea de a ne salva. Va invitam sa descoperiti mai multe detalii duminica, de la ora 10:00. Vizionare placuta!

Mioara Mihai

Foto: sxc.hu

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu