Taxa GAFA: În Franța, giganții internetului vor plăti impozite în funcție de cifra de afaceri.

Adaugat la data iulie 13, 2019 cu niciun comentariu

Franța va taxa marile platfome internaționale care promovează conținut digital în Hexagon. Legea de azi e definitivă, după aprobarea Senatului. Prin urmare, Google, Facebook, Apple dar și alți operatori importanți din această categorie vor plăti impozite în funcție de cifra de afaceri.

Taxa GAFA sau taxa care vizează marile platforme Google, Amazon, Facebook, Apple dar și alte platforme multinaționale este unică în Europa și a fost decisă printr-o lege care este văzută în Franța ca un gest de justiție fiscală.

Taxa Gafa se aplică retroactiv de la 1 ianuarie acest an și reprezintă 3% din cifra de afaceri.

Prin această decizie, Guvernul Franței speră să colecteze aproximativ 500 de milioane de Euro, bani care vor fi folosiți pentru a finanța școlile, spitalele și serviciile publice din Hexagon.

Taxa GAFA se aplică marilor jucători din sfera internetului care au o cifră de afaceri de cel puțin 25 de milioane de Euro în Franța și de peste 750 de milioane de Euro pe plan mondial.

Statele Unite au decis să ancheteze taxa franceză care-i vizează pe giganții din domeniul internetului. Pe lângă marii operatori de conținut digital care provin din Statele Unite ale Americii, în Franța vor mai fi taxați și alti furnizori din China, Germania sau Marea Britanie.

Taxa GAFA nu se aplică persoanelor private.

13.07.2019

 

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu