Supa crema de broccoli

Adaugat la data mai 06, 2015 cu niciun comentariu

Supa crema de broccoli

Gradul de forta al unui popor depinde in mod esential de natura alimentatiei sale.

Obiceiurile difera de la un popor la altul. Daca bucataria mediteraneana sau cea asiatica e caracterizata de alimente de origine vegetala, bucataria germana, de exemplu, are in componenta o proportie mare de grasimi saturate, carne, untura, mezeluri, unt. Si nu e singura.
In Coreea de Sud bunastarea materiala instalata dupa razboiul dintre 1950 si 1953 a scimbat mult si modul de alimentatie. Dezvoltarea economica a crescut puterea de cumparare a populatiei, accelerand si schimbarile alimentare. A crescut productia de paine si de paste fainoase din faina alba si importul de carne. Timp de milenii coreenii obtineau proteine din orez si soia. Azi 50 % din proteine sunt de provenienta animala. Prin urmare a aparut obezitatea la copii, principalele cauze de deces devenind cancerul si bolile cardiovasculare.
Nici in România lucrurile nu stau prea bine la acest nivel. Doi oameni sunt răpuşi de cancer la fiecare treizeci de minute. Pentru ca romanului ii place sa manance. I-a placut din totdeauna, iar la dispozitie isi pune inainte o gama vasta de alimente. Multi adora fripturile, branzeturile, ciorbele, placintele. Nu se dau in laturi de la nimic. In consecinta incidenţa bolilor cronice a crescut alarmant în ultimul deceniu. Opt din zece decese ar putea fi evitate prin prevenţie şi printr-un stil de viaţă sănătos.

Daca este inca valabila expresia ca o mancare buna te poate ridica dupa boala, atunci supa crema de broccolli are aceasta putere.

  Pentru a o prepara trebuie sa ne asiguram ca avem:supa crema de broccoli

2-3 capatani de broccoli, o ceapa, doua maini de baby-spanac, 400 gr de fasole alba, 2 cesti de lapte de orez, ulei, sare, patrunjel.

 

Mai intai sa aflam cum se prepara laptele de orez:
Este nevoie de 5 linguri de orez fiert si doua cani de apa fierbinte. Se mixeaza orezul, adaugandu-se treptat apa. Cand se omogenizeaza bine, se strecoara printr-un tifon.

Laptele este pregatit, sa vedem ce facem in continuare.
Pastram deoparte o ceasca le lapte de orez si jumatate din cantitatea de broccoli.
Calim ceapa in ulei si apa. Jumatate din broccoli ii rupem in bucatele si ii adaugam peste ceapa. Presaram sare, turnam doua cesti cu apa si lasam totul la fiert pentru 8-10 minute. Apoi punem spanacul, iar cand acesta se inmoaie, adaugam fasolea fiarta in prealabil si o ceasca de lapte de orez. Amestecam toate ingredientele si le pasam fin. Ceasca cu lapte de orez pe care am pus-o de-o parte o adaugam la sfarsit, treptat, in functie de cat de subtire dorim sa fie crema. Asezonam cu sare, piper, marar. Fierbem buchetelele de broccolli ramase. Le presaram in supa. O mancam calda!

Pofta buna!

06.05.2015 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu