“Suntem mai puternici că oricând”, mesajul lui Trump la parada de Ziua Naţională a SUA

Adaugat la data iulie 06, 2019 cu niciun comentariu

Ziua Națională a Statelor Unite a fost marcată la Washington printr-un spectacol de o amploare neobișnuită, care a născut polemici acerbe. Președintele Trump a adăugat evenimentului o dimensiune militară. Susținătorii săi spun că a fost un omagiu adus armatei. Dar oponenții îl acuză că a vrut de fapt să fie el însuși în prim-planul unei sărbători dedicate unității americane.

Suntem mai puternici că oricând” – acesta a fost mesajul președintelui Trump, care și-ar fi dorit o paradă militară uriașă. Înlocuită însă de expunerea mai multor vehicule blindate și, în timpul discursului prezidențial, de survolarea Capitalei federale de aeronave militare.

„Trebuie să mergem înainte că o naţiune unită în ţelurile sale. Atât timp cât rămânem ataşaţi sincer de cauza noastră, atât timp cât ne amintim istoria noastră măreaţă, atât timp cât nu încetăm vreodată lupta pentru un viitor mai bun, nu va există nimic ce America nu poate face”, a spus Donald Trump.

A fost primul discurs rostit de un președinte american, de Ziua Națională, după mai bine de 7 decenii. O încălcare a tradiției vehement criticată de tabăra democrată, care îl acuză pe Trump, candidat la propria succesiune anul viitor, că a ținut de fapt “un miting de campanie”.

06.07.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu