SUA: Statul Missouri interzice întreruperile de sarcină care au depășit 8 săptămâni. Pedepse record pentru medicii care încalcă legea

Adaugat la data mai 18, 2019 cu niciun comentariu

Restricționarea avorturilor pare să fie tema fierbinte a acestui an în SUA. Legislativul din statul Missouri a adoptat o lege care interzice întreruperile de sarcină care au depășit 8 săptămâni, indiferent de situație. Măsura se adaugă altor 27 de initiative similare din tot atâtea state americane înaintate de la începutul acestui an.

Senatorii din statul Missouri au aprobat cu 24 de voturi pentru și 10 împotriva o nouă lege care interzice total avorturile după a 8-a săptămână de sarcină, inclusiv în cazuri de viol sau incest. Democrații și republicanii au fost pe poziții diferite.

Până la urma republicanii care controlează legislativul local au avut câștig de cauză. Orice avort după 8 săptămâni este interzis iar medicii care încalcă legea riscă 15 ani de închisoare.

Decizia din Missouri a venit la doar câteva ore după ce guvernatorul din Alabama a semnat cea mai dură lege antiavort din SUA care interzice total întreruperile de sarcina și pedepsește medicii care fac această procedură cu până la 99 de ani de închisoare.

Decizia din Alabama este aspru condamnată inclusiv de vedete. Lady Gaga s-a declarat șocată că doctorii sunt pedepsiți mai rău decât violatorii, Barbra Streisand acuză republicanii că pun în practică scenariul romanului Povestea Slujitoarei, iar Chris Evans actorul care l-a jucat pe Capitanul America se declară șocat i atrage din nou atenția cât de important este ca oamenii să voteze.

De la începutul acestui an, 28 de state americane au inițiat și unele chiar adoptat legi care restricționează avorturile.

18.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu