STUDIU: Îmbolnăviri asociate ţigărilor electronice. Leziuni pulmonare similare cu cele provocate de expunerea la gaze toxice

Adaugat la data octombrie 04, 2019 cu niciun comentariu

Biopsiile plămânilor a 17 persoane afectate de boli pulmonare asociate utilizării ţigărilor electronice în Statele Unite, dintre care două decedate, au dezvăluit leziuni similare cu cele provocate de expunerea la gaze toxice, conform unui studiu medical publicat miercuri, citat de AFP.

 

Pacienţii studiaţi nu reprezintă decât un eşantion mic din cele peste 800 de persoane afectate, identificate până în prezent în Statele Unite.Însă, niciunul dintre aceste cazuri nu confirmă unul dintre diagnosticele înaintate iniţial, pneumonia lipoidă, care apare atunci când uleiurile penetrează plămânii. Uleiul de vitamina E a fost citat de autorităţile statului New York ca o posibilă cauză a îmbolnăvirilor.

 

Începând cu data de 27 septembrie, autorităţile federale au confirmat 12 decese.Autorităţile din domeniul sanitar investighează aceste cazuri începând din luna iulie pentru a stabili cauza exactă a îmbolnăvirilor. Cele mai frecvent, persoanele afectate sunt tineri, utilizatori ai ţigărilor electronice. Trei sferturi dintre aceştia au utilizat în ţigările electronice e-lichide cu THC, agentul psihoactiv al canabisului, achiziţionate adesea de pe piaţa neagră.Experţii bănuiesc faptul că unul sau mai mulţi aditivi stau la baza cazurilor de îmbolnăviri, pacienţii manifestând dificultăţi de respiraţie.

 

04.10.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu