Student la 88 de ani. Fostul primar care s-a înscris la masterat, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Adaugat la data octombrie 03, 2023 cu niciun comentariu

Peste o zecime dintre studenţii Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia sunt străini, provenind din peste 25 de ţări, potrivit celor declarate, luni, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, găzduită de Casa de Cultură a Studenţilor, rectorul Daniel Breaz.

Printre studenţii universităţii din Alba Iulia se numără şi un bărbat de 88 de ani, Aurel Voicu, fost primar şi viceprimar al oraşului Cugir în urmă cu două decenii. Pasionat de istorie, Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, este în anul II la masterat la “Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

“Suntem o universitate care, indiferent de vârstă, îşi apreciază şi îşi preţuieşte la fel orice student. Avem astăzi în sală, cred, cel mai în vârstă student din România, la 88 de ani şi jumătate, domnul Aurel Voicu”, a precizat Daniel Breaz.

Printre cei invitaţi la festivitatea de deschidere s-au aflat Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu, prefectul Nicolae Albu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, deputatul Florin Roman (PNL).

Înfiinţată în 1991, când avea o singură facultate, cea de Ştiinţe Umaniste, cu specializările Istorie şi Teologie Ortodoxă, şi un Colegiu Tehnic şi Economic, universitatea de stat din Alba Iulia are în prezent cinci facultăţi – de Istorie, Litere şi Ştiinţe ale Educaţiei, de Ştiinţe Economice, de Informatică şi Inginerie, de Drept şi Ştiinţe Sociale şi de Teologie Ortodoxă.

sursa: TVR

03.10.2023

5.469 Comentarii

Lasa un comentariu