String art si vopsiri in tehnica Batik

Adaugat la data martie 14, 2014 cu niciun comentariu

Va mai amintiti ce serie este difuzata la emisiunea Exploratorii, pe parcursul lunii martie? Daca ati raspuns “Arte si mestesuguri”, atunci raspunsul este corect.

In editia de duminica vom lucra cu tot felul de materiale pentru a invata cum se fac diverse lucruri interesante: utile sau decorative. De exemplu, ce ati putea face cu un aragaz de camping, doua craticioare, sfori, foarfece si lingura de lemn? Fiti linistiti, nu gatim “tocana de sfori”. Daca adaugam niste colorant special in apa care fierbe si daca aducem bucati de material textil, invatam cum sa facem vopsiri decorative in tehnica Batik pentru obiecte precum esarfe, tricouri sau fete de perna.

Ca sa nu aruncam apa colorata rezultata de la vopsiri, “incingem” terenul de joaca. Luam o pauza de la lucru si ne jucam cu bureti imbibati in apa colorata. Care sunt regulile jocului? Veti afla in cadrul emisiunii.

string_artIn a doua parte a acestei editii vom lucra cu fire de diferite culori si grosimi, ace de cusut, ciocane, cuie, cartoane si foarfece. Invatam sa lucram in tehnica String art, atat pe carton, cat si pe lemn. Si daca tot am adus cu noi lemne, cuie si ciocane, atunci hai sa ne mai jucam ceva. De exemplu, fotbal printre cuie. Pentru acest joc mai avem nevoie de o banda elastica, o minge micuta, ca o bila si o echipa de copii veseli, asa cum sunt copiii care participa la emisiunea noastra.

Bineinteles ca emisiunea nu se incheie fara a prezenta cateva lectii importante pe care copiii le-au observat la activitati si jocuri sau le-au extras din povestea finala. Despre ce poveste sa fie vorba?
Veti afla duminica, 16 martie, de la ora 10:00, la emisiunea Exploratorii!

Mioara Mihai

Foto: accessart.org.uk si creativeinchicago.com/

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu