Strainul din Galileea – Calea, adevarul si viata (VII) – 26.08.2023

Adaugat la data august 26, 2023 cu 2 comentarii

5.469 Comentarii

 1. Conform Bibliei, Dumnezeu a „creat” pe om după chipul Său, dotandu-l cu inteligenta, afectivitate si vointa. Dar fiind vorba de o „creat-ura”, omului ii lipseau atributele divine, stiut fiind faptul ca diferenta intre Creator si creatura este infinita.
  Omul a fost creat pentru a trai vesnic, fara insa a fi nemuritor, adica „cu viata in sine”. Omul putea imprumuta la nesfarsit viata, mancand din „pomul vietii”. Asta inseamna ca omul n-a fost creat „muritor” – destinat mortii, nici „nemuritor” – incapabil sa moara; si ca singurul factor care putea intrerupe alimentarea omului cu viata divina era doar alegerea lui.
  Desigur, moartea este conditionata de neascultarea omului. Daca omul ar fi fost ascultator de vointa lui Dumnezeu, omul n-ar fi cunoscut moartea.

  Lucrul acesta este valabil si pentru noi, cei nascuti in pacat, continuu provocati spre neascultare, dar care putem alege sa trecem de partea lui Dumnezeu – lucru pe care-l doresc in mod suprem tuturor.

  Cu drag,
  Lucian Cristescu

 2. Bună ziua, dragă redacție.
  Din filmul de față am aflat de la fratele pastor Cristescu faptul că omul a fost creat ca fiind muritor, lucru pe care nu l-am cunoscut până în prezent
  Am ascultat cu atenție argumentele pastorului și nu cred că aș putea să-l contrazic de această dată. Deși fratele Cristescu știe că îl iubesc ca pe un frate mai înțelept și mai luminat, îi voi adresa o întrebare care poate suna retoric.
  Mă gândesc că Domnul a poruncit primei perechi umanoide să nu mănânce din pomul cunoștinței binelui și răului, căci astfel vor fi pedepsiți cu pierderea vieții.
  Așadar, se poate spune că moartea, pedeapsă a încălcării poruncii, este condiționată în acest caz ? Dar dacă Adam și Eva ar fi respectat toate poruncile lui Dumnezeu, ar mai fi cunoscut moartea ?
  Vă mulțumesc.
  Cu bine.

Lasa un comentariu