Statele Unite sporesc măsurile de protejare pentru militarii din Siria

Adaugat la data aprilie 10, 2017 cu niciun comentariu

Armata Statelor Unite a dispus consolidarea măsurilor de protejare a personalului militar american din Siria, după ce Administraţia Bashar al-Assad, Rusia şi Iranul au semnalat că atacul SUA a depăşit “linii roşii” şi au ameninţat că vor riposta la noi operaţiuni, afirmă surse citate de Reuters.

Conform unor oficiali americani, armata Statelor Unite a modificat în proporţii mici activităţile militare din Siria şi a luat măsuri pentru protejarea militarilor americani aflaţi pe teritoriul sirian.

Măsurile au fost adoptate pe fondul riscurilor de securitate apărute după ce Statele Unite au lansat zeci de rachete de croazieră asupra unei baze a armatei siriene. Operaţiunea decisă de preşedintele Donald Trump a fost lansată după un atac cu arme chimice soldat cu 89 de morţi, atribuit de SUA regimului Bashar al-Assad în pofida lipsei unei investigaţii independente.

Damascul, Moscova şi Teheranul au condamnat vehement operaţiunea americană, argumentând că nu Administraţia Bashar al-Assad a comis atacul neconvenţional.

10.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu