Starea de bine

Adaugat la data octombrie 02, 2015 cu 3 comentarii

Incepând de luni, 5 octombrie 2015, emisiunea medicală „Starea de bine” va putea fi urmărită în direct de luni până joi, de la ora 18.50, la Speranța TV.

Luni, 5 octombrie, dr. Paul Costache, medic primar medicină internă, va prezenta principiile unui stil de viață sănătos și impactul la nivel genetic al obiceiurilor nesanogene.
Marti, 6 octombrie, dr. Svetlana Ciocârlan, medic rezident chirurgie generală, va discuta despre cauzele obezității și despre opțiunile moderne de tratament ale acestei afecțiuni.
Miercuri, 7 octombrie, dr. Marilena Mitrache, medic primar diabet și nutriție, va identifica diferențele dintre cele două tipuri de diabet, accentuând importanța stilului de viață în prevenirea acestei boli a civilizației. Telespectatorii vor urmări un reportaj realizat la Campionatul European al Persoanelor cu Diabet DIA 2015.
Joi, 8 octombrie, dr. Andreea Săndulescu, medic primar cardiolog, va sublinia rolul mediului în profilaxia afecțiunilor cardiovasculare. In această ediție va fi difuzat și un reportaj de la Congresul Național de Cardiologie, eveniment care a avut loc în luna septembrie la Sinaia.

Emisiunea medicală „Starea de bine”, transmisă de 15 ani la Radio Vocea Speranței și de șase ani la Speranța TV, propune o perspectivă holistică asupra sănătății și bolii, în care aspectele biologice, medicale, se intersectează și se influențează reciproc cu cele psihologice și sociale. Fiecare emisiune subliniază, în plus, rolul pe care viața spirituală îl are asupra stării de bine și calității vieții.
Scopul emisiunii este informativ, urmărind în același timp și schimbarea atitudinilor și comportamentelor care au un impact semnificativ asupra stării de sănătate. Principalele teme sunt bolile civilizației și problemele de sănătate publică identificate de Organizația Mondială a Sănătății, fără a neglija însă alte afecțiuni ale diferitelor aparate și sisteme întâlnite în rândul populației.
Invitatii emisiunii sunt medici, psihologi, asistenți sociali, sociologi, voluntari în diferite organizații nonprofit, implicați în prevenirea, tratamentul și susținerea pacienților și a familiilor acestora. Și, întrucât boala nu afectează doar individul, ci și mediul din care face parte, aspectele sociale ale bolii vor fi discutate la fiecare ediție.
Emisiunea se bazează pe filosofia Departamentului de Sănătate al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și pe descoperirile din cadrul studiilor Adventiștii, desfăsurate la Universitatea Loma Linda din California. Sunt folosite, de asemenea, materiale documentare obținute din reviste de specialitate, de pe site-urile oficiale ale organizațiilor medicale și ale pacienților și din tratate și lucrări științifice.
Pentru noutăți și informații medicale, vizitați pagina de Facebook a emisiunii „Starea de bine”: https://www.facebook.com/emisiuneastareadebine

5.419 Comentarii

  1. Am trimis o intrebare despre volumul mediu plachetar : poate scadea prin tratament ?

  2. Am volumul mediu placheter 11,7 (normal 6,00-11,00) Exista posibilitatea scaderii volumului plachetar ? Multumesc anticipat pt. raspuns !

  3. Buna ziua ! Am volumul mediu plachetar 11,7. (normal 6,00- 11,00 )Exista posibilitatea scaderii volumului plachetar ? Multumesc anticipat pentru raspuns !

Lasa un comentariu