Sri Lanka: Familiile îndoliate își îngroapă morții. 60 de persoane au fost arestate după atentatele în care au fost uciși 359 de oameni

Adaugat la data aprilie 24, 2019 cu niciun comentariu

Potrivit ultimului bilanț, 359 de oameni au fost uciși în atentatele de duminică seara, comise în biserici catolice și hoteluri de lux. Ancheta e în plină desfășurare. 60 de oameni au fost arestați până acum. Rețeaua teroristă rămâne însă activă și autoritățile avertizează că oricând poate avea loc un nou atac.

Anchetatorii confirmă că multe dintre persoanele implicate în atacuri au avut conexiuni internaționale: au locuit sau studiat în străinătate.

Nouă atacatori sinucigași au comis atentatele. Unul dintre ei a fost filmat chiar înainte de a-și detona încărcătura explozivă într-o biserică din capitala Colombo. Autoritățile srilankeze atribuie baia de sânge unei mișcări islamiste locale.

Revendicarea nu a venit, însă, de la această organizație locală, ci de la gruparea jihadistă Stat Islamic, care a prezentat drept dovezi o înregistrare și o fotografie în care afirmă că sunt câțiva dintre atacatori.

Atentatele au fost plănuite minuțios, timp de 7-8 ani, susțin anchetatorii. Sunt investigați și înalți ofițeri de informații, care au ascuns în mod deliberat date despre iminența atacurilor. Asupra lor planează suspiciunea că “sunt controlați de cineva”.

24.04.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu