Spitalul Waldfriede din Berlin: singurul spital adventist din Europa

Adaugat la data ianuarie 25, 2012 cu 1 comentariu

Speranta TV va prezinta azi, 25 ianuarie si miercuri, 1 februarie, doua episoade speciale in cadrul emisiunii Biserica in actiune. Veti afla istoria singurului spital Adventist de ziua a saptea din Europa, modul in care s-a dezvoltat si interventiile salvatoare de vieti care au loc in salile de operatie, cabinetele si saloanele acestei institutii medicale.

Spitalul Waldfriede din Berlin s-a nascut la inceputul secolului al XIX-lea, in anul 1919. Doctorul Louis R. Conradi – liderul spiritual al miscarii adventiste de ziua a saptea din Europa – a cumparat un teren in actualul cartier Zelendorf al Berlinului. Pe 16 aprilie 1920 a avut loc ceremonia de inaugurare a spitalului, conceput initial ca un “sanatoriu in padure”. Accentul cadea pe ideea de preventie: exerciíu fizic desfasurat in aer curat, nutritie sanatoasa, apa, echilibru emotional. Spitalul avea, initial, 27 de camere si 39 de paturi.

Din anul 1922, spitalul a primit aprobarile pentru deschiderea unei scoli de asistente. Trecand prin crize economice, dictatura si razboi, spitalul a supravietuit si s-a dezvoltat. Au fost construite corpuri noi, au fost realizate renovari si, din 2008, spitalul a fost dotat cu cele mai noi echipamente pentru salile de operatie.
In prezent, Waldfriede are 185 de paturi si 620 de angajati, fiind spital de urgenta si spital universitar pentru scoala medicala Charite. Printre departamentele medicale se afla chirurgia colorectala si a pelvisului, centrul pentru cancer mamar, diabetologie, chirurgia minim invaziva, chirurgia mainii si a piciorului, obstetrica si ginecologie.

In editia de azi, vom vizita departamentul de Medicina Interna si Centrul pentru tratamentul Sindromului Piciorul Diabetic, vom participa la o lectie de educatie pentru sanatate. Apoi, vom alfa care este filosofia crestina care a stat la baza infiintarii Centrului de medicina preventiva Prima Vita, prima institutie de acest gen afiliata unui spital in Germania. Vom vedea cum se desfasoara orele de fitness si care este importanta stilului de viata sanatos. Vom afla care este activitatea Centrului pentru tratamentul Cancerului de San si vom afla in ce mod pacientii sunt calauziti si consiliati psihologic si spiritual

Va invitam, asadar, sa urmariti emisiunea Biserica in actiune de azi, 25 ianuarie, de la ora 22.
Echipa Speranta TV care a realizat aceasta emisiune este formata din Narcis Cozmiuc (operator imagine), Loredana Dumitrascu (redactor), Liviu Dumitras (montaj), Emilian Niculescu si Raluca Stefan (traducatori), Bogdan Dobre (subtitrare).

Reportajul contine imagini filmate cu acordul Panoramapunkt, www.panoramapunkt.de
Multumiri: Aurora si Walter Ludwig

Loredana Dumitrascu, Speranta TV

5.491 Comentarii

  1. Ar trebui sa existe mai multe in Europa, unde orice om necajit ar putea sa se trateze. Va multumesc.

Lasa un comentariu