Speranta TV, prima televiziune din Romania prezenta pe dispozitivele Roku

Adaugat la data februarie 13, 2014 cu 1 comentariu

Începând din luna ianuarie a acestui an, Speranța TV este prima televiziune din România distribuită prin intermediul dispozitivelor Roku 

Noi tehnologii se dezvoltă permanent și, odată cu ele, se schimbă modul în care oamenii accesează informația. Televizoarele inteligente par a cuceri piața, fiind sisteme complexe care pot fi conectate la Internet, dar si la telefonul mobil, aparate foto și video digitale și la dispozitive de stocare a informației. Chiar și utilizarea televizoarele clasice se schimbă, existând dispozitive care preiau semnalul prin Internet.

roku3Roku este un astfel de dispozitiv, folosit in prezent in Statele Unite ale Americii, Canada și în Marea Britanie pentru accesarea, prin intermediul Internetului, a continutului preferat de utilizator. Pentru aceasta, este nevoie ca dispozitivul, avand forma unei mici cutii, sa fie conectat la un televizor și la o rețea de Internet wireless de mare viteza. Astfel, nu mai este necesară conexiunea prin cablu si nici o antena parabolica sau un computer. Utilizatorii pot descărca aplicațiile preferate din cele peste 1000 de canale cu emisiuni, filme, muzica și jocuri.

Dacă în urmă cu trei ani, Speranța TV era prima televiziune din tara noastră care a putut fi urmărită in direct pe Facebook, și de această dată suntem deschizători de drumuri: Speranța TV este prima televiziune din România a carei aplicație poate fi descarcată și ale carei programe pot fi vizionate pe Roku. Utilizatorii pot urmări programul în direct, precum și întreaga arhiva video. În rețeaua mondială Hope Channel, Speranța TV este al doilea membru prezent pe Roku, singurul care ofera arhiva tuturor emisiunilor produse.

sperantatv-roku (2)

Cu toate că, în prezent, această tehnologie este accesibilă în special telespectatorilor din diaspora, credem că ea va deveni populară și în țara noastră, în condițiile în care România se află pe locul al cincilea la nivel mondial în ceea ce privește viteza conexiunii de Internet.

În acest moment, dispozitivele Roku pot fi achiziționate doar de pe site-urile de vânzări online.

Aplicația este în curs de validare, ea putând fiind adaugată în consola de administrație Roku folosind numele de canal “sperantatvbeta”.

sperantatv-roku (3)

5.463 Comentarii

  1. Buna ziua, dorim sa va precizam ca si noutate ca in acest moment societatea noastra lucreaza la o platforma de televiziune care sa fie distribuita in Romania prin Roku, in care evident va fi introdusa si televiziunea Speranta.
    Terminalele Roku se pot achizitiona si de la noi, cu diferenta ca terminalele care sunt achizitionate de la noi sunt deja preprogramate si adaptate cerintelor din Romania.

Lasa un comentariu