Speranța României de a adera la spațiul Schengen se leagă de președinția Spaniei, a declarat ministrul Afacerilor Interne

Adaugat la data aprilie 29, 2023 cu niciun comentariu

Suedia, care deține acum președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, nu a dat vreun semn că intenționează să introducă subiectul pe agenda reuniunii Consiliului JAI din iunie. Așa că votul privind accesul țării noastre la zona de liberă circulație ar putea avea loc cu următoarea ocazie, la sfârșitul lunii septembrie.

“Consiliul JAI se va întruni sub preşedinţia suedeză în luna iunie. Din iulie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este preluată de către Spania, iar Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, şi la Bucureşti pe 30 martie, şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Aşadar, neavând niciun semnal din partea Suediei de intenţie de a pune în luna iunie, pe agenda Consiliului JAI, dosarul aderării la spaţiul Schengen, speranţa noastră se leagă de preşedinţia spaniolă”, a spus ministrul Bode.

29.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu