Speranta pentru bolnavii de cancer

Adaugat la data octombrie 11, 2012 cu niciun comentariu

Tehnologie medicala de ultima generatie, comisii interdisciplinare de medici si o atentie sporita acordata relatiei cu pacientul.

In perioada octombrie-decembrie 2012, Speranta TV va invita la o noua serie a emisiunii „Salveaza-i viata!”, realizata in colaborare cu specialistii Retelei de Spitale Acibadem din Istanbul si cu sprijinul fundatiei Pretuieste Viata.

Multi oameni privesc diagnosticul de „tumoare maligna” ca pe o condamnare la moarte. Totusi, progresele din domeniul medical, obtinute in ultimele decenii, fac din cancer o afectiune care poate fi tratata cu succes, dar in anumite conditii.

Prima dintre aceste conditii ar fi depistarea cat mai precoce al bolii, lucru posibil de realizat daca pacientul este informat, se prezinta la medic si isi face anual investigatiile recomandate de acesta. Cand este pus, totusi, diagnosticul de cancer, apare o si mai mare nevoie de informare, insotita de curaj si perseverenta in lupta cu boala.

Timp de mai multe saptamani, veti afla care este experienta specialistilor din Istanbul in tratarea cancerului. Medici oncologi, radioterapeuti si chirurgi ne vor prezenta modalitatile in care iau ei deciziile terapeutice, in functie de tipul de cancer, localizarea si stadiul tumorii.

Veti descoperi tehnologie medicala de ultima generatie, de la investigatii imagistice precum tomografia computerizata, PET-CT si rezonanta magnetica nucleara pana la aparate complexe de radioterapie, precum CyberKnife, care iradiaza tumoarea, dar cruta organele sanatoase din jur. Beneficiile nu intarzie sa apara: eficienta mai mare a tratamentului, efecte secundare mai putine. Aceleasi beneficii pot fi obtinute si in domeniul chimioterapiei, existand tratamente biologice specifice pentru anumite tipuri de cancer – mamar, renal, pulmonar.

Dincolo de aspectele care tin de tratamentul propriu-zis al cancerului, veti afla si principiile unui stil de viata sanatos, care scade riscul aparitiei unor afectiuni grave, asa-numite „ale civilizatiei”, printre care si tumorile maligne. Modul in care pacientii sunt insotiti de medici si de psihologi pe tot parcursul diagosticului, tratamentului si recuperarii, este aproape la fel de important ca si terapia moderna a cancerului.

Urmariti, asadar, emisiunea „Salveaza-i viata!” in fiecare duminica de la ora 17.30 sau in reluare lunea de la ora 09.00 si miercurea de la ora 00.00, la Speranta TV sau online, pe site-ul sperantatv.ro

Echipa emisiunii „Salveaza-i viata!” este formata din: Ciprian Pop (operator imagine), Raluca Mateescu (voce), Bogdan Dobre (subtitrare), Ovidiu Codreanu (montaj) si Loredana Dumitrascu (traducere, redactor).

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu