Șoc la Seul după anularea summitului Donald Trump – Kim Jong Un

Adaugat la data mai 25, 2018 cu niciun comentariu

Lovitură majoră pentru Coreea de Sud, care nu se aștepta la anularea summitului Trump-Kim.

Liderii de la Seul au convocat de urgență Consiliul de Securitate și au calificat ca foarte regretabilă decizia lui Donald Trump.

Președintele Trump i-a transmis o scrisoare deschisă liderului nord-coreean, în care invocă ostilitatea deschisă manifestată de Phenian în ultimele declarații.

Decizia anulării summitului a venit în ziua în care Coreea de Nord a dezafectat un poligon nuclear situat într-o zonă muntoasă, în prezența unor jurnaliști străini. Nu au fost invitați și experți în probleme nucleare.

Raf Wober, reporter Associated Press: “A fost o zi cu explozii puternice aici, la complexul de teste nucleare din Coreea de Nord. Au adus acest grup de jurnalişti străini să vadă demonstraţia de la gurile de tunel şi construcţiile din Punggye-ri”.

“Dezafectarea poligonului pentru teste nucleare a fost efectuată astfel încât toate tunelurile de pe locul de testare să se prăbuşească prin explozii şi să închidă complet intrările în tuneluri”, a indicat directorul adjunct al Institutului pentru arme nucleare.

“Suntem pregătiți pentru orice tip de răspuns”, a declarat președintele Trump, care a avertizat Phenianul asupra oricărui act iresponsabil.

Donald Trump: “Aştept să văd dacă şi când Kim Jong Un alege să se angajeze într-un dialog şi acţiuni constructive. Între timp, sancţiunile noastre foarte puternice, de departe cele mai puternice impuse vreodată, şi campania de maximă presiune vor continua”.

Donald Trump i-a mulțumit lui Kim Jong Un pentru eliberarea celor trei ostatici și a exprimat speranța că poate, la o altă dată, cei doi se vor întâlni.

25.05.2018

5.398 Comentarii

Lasa un comentariu