Site-ul sperantatv.ro – mai performant si mai usor de utilizat

Adaugat la data februarie 15, 2013 cu 8 comentarii

Incepand din acest an, Speranta TV foloseste un sistem de transmisie online unic in Romania, dezvoltat special pentru telespectatori. De asemenea, informatiile despre programele difuzate sunt afisate acum intr-un mod mult mai accesibil utilizatorilor de Internet.

Inca de la inceputul acestui an, Speranta TV ofera semnalul de transmisie pe Internet la acelasi nivel calitativ cu cel al emisiunilor produse. Aceasta modificare ofera utilizatorilor o experienta de vizionare deosebita, la o calitate mult mai mare, asemanatoare cu cea de pe televizorul clasic.

Si, pentru ca Internetul este acum disponibil pe majoritatea dispozitivelor mobile, Speranta TV si-a adaptat semnalul, transmisiunile in direct putand fi vizionate pe computer, iPhone, iPad si pe majoritatea dispozitivelor care folosesc Android ca sistem de operare. Cu alte cuvinte, Speranta TV poate fi urmarita oriunde si oricand.

„Ne bucuram ca noile tehnologii sunt folosite spre lauda Lui Dumnezeu, astfel incat mesajul Sperantei sa ajunga mai repede si mai clar in casele si inimile oamenilor”, a declarat Cristina Isvan, redactor sef al posturilor Speranta TV si Radio Vocea Sperantei. „Ultimele imbunatatirii ii vor ajuta in special pe romanii de peste hotare, care ne urmaresc online. De asemenea, persoanele active, care folosesc device-uri electronice in mod curent, vor fi de acum conectate mai usor la Speranta TV si la emisiunile lor preferate. Le dorim tuturor vizionare placuta si mai ales, cu folos!”.

Semnalul postului Speranta TV transmis online are acum trei niveluri calitative: rezolutia de 720 x 576 la un bitrate de 1300 kbps (corespunzatoare imaginii Standard Definition), rezolutia de 640 x 512 la un bitrate de 472 kbps si rezolutia 320 x 256 la un bitrate de 104 kbps.

Aceasta schimbare aduce cu sine modificari in intreaga infastructura de transmisie, de la aparatura de encodare de cel mai inalt nivel, pana la sistemul de distribuire a semanlului catre utilizatori. Acest sistem foloseste un algoritm de selectare a celei mai bune calitati in functie de conexiunea de Internet a fiecarui client. Cu alte cuvinte, cei care beneficiaza de o legatura rapida de Internet pot viziona transmisia la o calitate maxima, insa – pentru a evita intreruperile – cei care au o viteza inferioara de Internet vor primi automat alte calitati ale semnalului, care se potrviesc perfect cu latimea respectiva de banda.

Speranta TV foloseste o retea de servere distribuite in intrega lume, pentru ca semnalul sa ajunga cat mai eficient la romanii de pretutindeni. Speranta TV este prima si singura televiziune din Romania care foloseste acest sistem de transmisii.

pagina-programIn plus, echipa Speranta TV lucreaza permanent la imbunatatirea si actualizarea site-ului, astfel incat utilizatorii sa poata avea un acces cat mai facil la programele si informatiile dorite. Pagina de prezentare a programului postului Speranta TV a fost modificata, la accesarea ei afisandu-se ziua curenta. De asemenea, emisiunea transmisa in momentul respectiv este evidentiata, utilizatorul putand alege sa urmareasca online programele favorite.

Site-ul sperantatv.ro mai ofera stiri despre editiile speciale ale diferitelor emisiuni sau informatii despre proiectele echipei Speranta TV. Va invitam sa accesati si pagina de Facebook Speranta TV, un spatiu deschis comunicarii, dar si un alt loc in care puteti urmari online programele noastre.

Va dorim vizionare placuta!

Echipa Speranta TV

5.463 Comentarii

 1. A-si dori sa i-au legatura cu BARBU DANIEL si AURORA.

 2. multumesc an primul rand domnului,al doilea rand voaua,pentru ca stiu sa urmaresc pe internet din germania ,speranta tv.pacea domnului .

 3. @Florin. Este buna sugestia, o sa luam in calcul adaugarea acestei functiuni in player. Puteti totusi sa ne spuneti ce tableta folositi, ce sistem de operare si cu ce player si versiune ati incercat sa urmariti transmisia?

  @dan. Nu exista o aplicatie Android in Play Store, desi avem in plan sa activam una. Transmisia ar trebui sa fie vizibila in pagina web in care se gaseste playerul. Piata telefoanelor ce au instalat Android ca sistem de operare este insa foarte fragmentata si se poate ca dispozitivul dumneavoastra sa nu poata interpreta corect streamul de date. Ne puteti spune ce telefon/tableta folositi?

  Scrieti-ne va rugam pe adresa: dev[at]streamkit.org

 4. am cautat aplicatia pentru android si nu am gasit nimic. cum pot vizualiza pe android speranta tv? in acest moment daca intru cu android pe speranta tv nu se poate vedea live.

 5. Felicitari pentru noua dezvoltare in ce priveste transmisia online.

  As avea o sugestie. Consider ca ar fi util sa oferiti posibilitatea selectarii manuale a calitatii dorite. Eu urmaresc Speranta TV pe o tableta unde sunetul este ok dar imaginea este afisata cam 1 cadru/sec (de cand s-a marit calitatea transmisiei). Din cand in cand mai scade din calitatea imaginiii si atunci se vede totul cursiv. De aceea, consider ca latimea de banda nu este singurul criteriu pentru a selecta cea mai buna calitate. Si Youtube ofera posibilitatea vizionarii materialelor la diferite calitati ale imaginii.

  E doar o sugestie.

  Domnul sa fie cu voi!

 6. @lavinia S:vestea buna e ca CINEVA a murit ptr. noi toti!…in rest Imagine la greu:)

 7. UIMITOR CUM LUCREAZA TEHNICA DAR MAI UIMITOR CUM LUCREAZA DUMNEZEU CA SA AJUNGA MASAJUL DE SPERANTA SI LA CURTEA IMPARATULUI SI IN CEL MAI INDEPARTAT COLT AL LUMII

 8. MA BUCUR FOARTE MULT DE ACEASTA VESTE FOARTE BUNA MULTUMIM DOMNULUI.

Lasa un comentariu