Simularea unei interventii intr-un accident la munte

Adaugat la data februarie 16, 2012 cu niciun comentariu

In timpul iernii, zilele petrecute la poalele muntilor ofera turistilor senzatia de libertate, respirand aer curat, admirand maretia peisajului sau zburand pe partia de schi. Urmariti joi, 16 februarie, de la ora 19.00, un nou episod al emisiunii „Salveaza-i viata!”, realizat in colaborare cu echipa Salvamont Sinaia. Aflati care sunt pericolele la care se expun iubitorii sporturilor de iarna si ai drumetiilor si cum intervin salvatorii montani in aceste situatii.

Vremea nefavorabila, echipamentul necorespunzator si lipsa de experienta pe partie, dar si nerespectarea traseelor montane marcate, pot conduce la accidente, uneori foarte grave, dintre care cele mai frecvete sunt fracturile, luxatiile si entorsele si, uneori, hipotermia.
Echipele de salvatori montani sunt anuntate de producerea unui accident fie prin intermediul serviciului 112, fie prin apelul la 0SALVAMONT. Ei pornesc spre caz cu diferite mijloace de transport, in functie de locul in care se afla victima. Acolo primeste ingrijiri de urgenta si apoi este transportata la locul de intalnire cu Ambulanta. In plus, fiecare cabana a Serviciului Salvamont are un cabinet medical, dotat cu tot echipamentul necesar acordarii primului ajutor.

Pe langa accidentele de schi, si turistii care fac drumetii in timpul iernii sunt expusi pericolelor. Daca nu respecta marcajul sau care se ratacesc pot ajunge in zone periculoase cu risc de avalansa. Cititi pe site-ul Salvamont Pahova cele mai importante sfaturi pentru turisti si Decalogul schiorilor.

Tot in episodul de azi veti urmari doua demonstratii realizate special pentru Speranta TV de catre echipa de salvatori montani din Sinaia: simularea unei interventii intr-un accident in care victima si-a luxat piciorul si o simulare de cautare a unei persoane disparate intr-o avalansa. Echipa Salvamont Prahova care a participat la filmari este formata din domnii Daniel Banu, Sef Serviciu Judetean Salvamont Prahova si domnii Mircea Stoica, Daniel Nitoi si Bogdan Popa, salvatori montani. Puteti vedea fotografii din timpul filmarilor pe pagina oficiala de Facebook a postului Speranta TV.

Emisiunea „Salveaza-i viata!” este difuzata la Speranta TV in fiecare joi de la ora 19.00, in reluare duminica de la ora 9.00.

Loredana Dumitrascu

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu