Simptomele care prevestesc un infarct

Adaugat la data martie 27, 2017 cu niciun comentariu

Pentru că de cele mai multe ori simptomele unui infract sunt subtile, sub forma unui disconfort, multe persoane le ignoră, punându-le pe seama unei indigestii ori anxietate, susţine Mayo Clinic. De asemenea, semnele prevestitoare ale unui atac de cord variază de la persoană la persoană, dar pot fi diferite de cele pe care pacientul le-a experimentat în cazul unui infarct survenit în trecut, subliniază Institutul Naţional American pentru Sănătatea Inimii, Plămânilor şi Sângelui (NHLBI).

Iată care sunt cele mai întâlnite semne prevestitoare ale unui atac de cord:

1.Durere sau disconfort în zona pieptului. Senzaţia poate fi atât una uşoară, cât şi una mai severă şi durează, de regulă, mai mult de câteva minute, putând dispărea şi apoi reveni. Zona în care se resimte disconfortul este centrul sau partea stângă a pieptului. Senzaţiile pe care le poţi experimenta pot fi de presiune, de plenitudine, stoarcere sau durere.

2. Disconfort în partea superioară a corpului. Senzaţia poate afecta regiunea superioară a stomacului (de deasupra buricului), braţele, umerii, gâtul, spatele sau gura.

3. Dificultate în respiraţie. Poate apărea atât când te odihneşti, cât şi în momentele în care practici o activitate fizică. Uneori acesta poate fi singurul simptom care prevesteşte infarctul. Alteori însoţeşte sau precedă disconfortul la nivelul pieptului.

4. Senzaţie de oboseala. Adesea, acesta este un simptom ignorat, însă dacă te simţi obosit fără un motiv anume şi totodată experimentezi dureri la nivelul pieptului sau a gurii, transpiraţie sau dificultăţi de respiraţie, acest semnal ar putea indica apariţia unui atac de cord, notează How Stuff Works.

5. Indigestia, arsuri la stomac. Un simptom mai puţin cunoscut ca prevestind un infarct, dar atunci când este însoţit de alte semnale care indică apariţia unui atac de cord, este cazul să ceri de urgenţă ajutor.

6. Transpiraţia care apare brusc indică apariţia unui atac de cord. Acest semnal este unul dintre semnalele care indică un infarct pe care cei mai mulţi pacienţi nu îl ignoră, a arătat un studiu citat de Web MD.

7. Ritm cardiac crescut. Acest simptom poate apărea şi în cazul în care tocmai ai alergat, dar pentru a şti dacă indică de fapt apariţia unui infarct, încearcă să observi dacă în momentul în care te aşezi, ritmul tău cardiac scade, revenind la normal, notează How Stuff Works. Riscul apariţiei unui atac de cord în cazul acestui simptom creşte dacă eşti fumător, suferi de hipertensiune sau dacă ai un nivel crescut al colesterolului. De asemenea, acest semnal poate reprezenta un indiciu pentru apariţia unui atac de panică. Anxietatea poate fi un alt simptom care indică apariţia unui atac de cord.

8. Printre simptomele care pot prevesti un atac de cord se numără şi ameţelile, stările de leşin, stările de greaţă sau vărsăturile sau paloarea feţei.

9. De asemenea, în cazul persoanelor de diabet, există riscul ca semnele care indică iminenţa unui infarct să fie slabe sau chiar să nu existe, notează NHLBI.

sursa: semneletimpului.ro

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu