Simpozionul de libertate religioasa Targoviste partea a doua – 27.03.2014

Adaugat la data martie 27, 2014 cu 3 comentarii

5.473 Comentarii

 1. Cele doua comentarii afisate mai sus sant posibile prin prizma intelesului emisiunii ce vrea sa scoata in evidenta ca, Biserica Adventa de astazi din Romania, iubeste pe toti OAMENII. Nu conteaza ce credinta ai ci conteaza relatia ce o ai cu alte confesiuni religioase. Aceste mese rotunde cu personalitati din viata religioasa, politica, sociala, economica si altele, pe care Biserica AZS din Romania le-a organizat, fac parte din porunca : “iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Nu se stie in timp, cei care au fost la aceste reuniuni din alte sfere religioase, odata, sa fie cu noi in cer, caci daca arunci painea pe ape, o vei gasi cu Isus, mai tarziu. Daca Iosif nu era prim ministru al Egiptului Antic, Iacov si fratii lui mureau de foame. Alt caz, Daniel si cei trei tineri, din cuptorul aprins, au adus marturia ca Dumnezeu este in cer si nu pe pamant. Pavel, la Agripa, imparatul Imperiului roman, si lista continua. In concluzie, ce poti face azi, nu lasa pe maine, prin Isus Hristos. AMIN.

  Arh. Gheorghe Petrescu, CUA University, Washington, DC, SUA.

 2. “Veti fi urati de toti, din pricina Numelui Meu; dar cine v-a rabda pana la sfarsit va fi mantuit” (Matei, 10:22)
  Daca credem ca Isus se refera aici la numele Sau de Isus Hristos ne inselam, pentru ca suntem avertizati ca in vremea din urma se vor scula hristosi mincinosi, lui Satana chiar ii place sa se prefaca ca este Hristos si sa conduca (dupa cum se vede) tot crestinismul, in plasa caruia au cazut chiar cei care ar fi trebuit sa duca lumii solia despre caracterul lui Dumnezeu si neprihanirea lui Hristos.
  Numele lui Dumnezeu este caracterul Lui non-violent, si daca noi cei din BAZS credem in acelasi dumnezeu, ca toate bisericile care alcatuiesc crestinismul, de catre cine sa mai fim urati daca suntem condusi de acelasi dumnezeu care va veni sa judece viii si mortii si care ii v-a omora la final pe pacatosii nepocaiti? “Domnul este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si plin de bunatate” (Ps. 145:8)
  Poate unii dintre noi credem ca versetul din Matei nu ne este adresat noua, de aceea o sa mai scriu unul care se refera la toti cei care doresc sa traiasca cu evlavie in Hristos “De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fi prigoniti” (2Timotei, 3:12)
  Ceea ce se traieste astazi este doar o forma de evlavie dar fara putere.
  De aceea fratilor, haideti sa descoperim caracterul lui Dumnezeu in Hristos, si sa spunem si lumii cum este Tatal nostru iubitor.

 3. fratilor da, asa e, biserica trebuie sa fie o miscare, miscarea adventa, dar nu la asa ceva, nu, de o mie de ori nu, ce se intampla cu voi? asa ne-a invatat bunul nostru Tata? oare nu ne-a spus ca noi suntem un popor deosebit care trebuie sa nu faca parte dintre neamuri?

  ce sunt cu atatea simpozioane pt libertate religioasa impreuna cu toate denomonatiunile? ba la Alba Iulia, ba la Targoviste, ba mai stiu eu pe unde,
  Dumnezeu ne invata ca cei ce vor sa traiasca cu EVLAVIE, vor fi prigoniti,pai, ori cu lumea si cu libertatea religioasa, ori cu Dumnezeul cerului si persecutati, asa l-au persecutat si pe Isus, ori daca calcam pe urmele Lui nu asa va fi si cu noi?adica tratati asa ca si Isus? neprihanirea totdeauna a fost persecutata si compromisul totdeauna a adus cu el si libertate religioasa, dar nu de la Dumnezeul cerului ci de la dumnezeul veacului acestuia
  poporul lui Dumnezeu nu trebuie sa se ocupe cu asa ceva, sunteti deacord cu ce spune Tata?

  daca Tata ne spune sa fim deosebiti de lume si sa nu ne unim cu ei de ce e asa greu sa-L ASCULTATI?

  poporul advent trebuie sa se ocupe mai intai de el insusi sa inteleaga dorinta lui Dumnezeu din veacuri vesnice aceea de a locui in inima omului, poporul Lui trebuie sa inteleaga neprihanirea lui Hristos, de ce Hristos a fost neprihanit si nu a pacatuit ?

  pt ca asa trebuie sa ajunga si poporul lui, ramasita,ultima generatie. astea sunt subiecte de o valoare inestimabila pt noi ce sa facut cu ele, au disparut din Adventism?

  auzim noi chemarea la NUNTA MIELULUI a bunului nostru TATA, El ne spune, TOTUL ESTE GATA , POFTITI LA NUNTA,

  dar ce este nunta?

  in cartea Parabole, la cap, Frara haina de nunta, Ellen W. spune ca nunta reprezinta unirea lui Dumnezeu cu omenirea si acest eveniment trebuie sa aibe loc inainte de revenirea lui Isus pe norii cerului,
  trebuie sa se repare ce a despartit Adam in Eden, sa se uneasca din nou ce a despartit Adam
  aceasta este cea mai frumoasa veste buna, Isus ne cheama la unirea umanului cu divinul care rezulta oameni care nu mai pacatuiesc, asemenea lui Isus si astfel se incheie marea controversa, pana cand tot o mai amanam refuzand sa venim la nunta?

  cu aceste subiecte trebuie sau ar trebui sa se ocupe “ingerul bisericii Laodiceea”

  dar , vai!!!

  oare cu ce se ocupa?

  raspundeti voi toti care cititi acest comentariu dar fiti sinceri si transparenti in constatarile voastre

Lasa un comentariu