Shakira a plătit datoria de 14,5 milioane de euro și o amendă de 2,8 milioane de euro, ca să nu intre la închisoare în Spania, pentru fraudă fiscală

Adaugat la data noiembrie 21, 2023 cu niciun comentariu

Cântăreaţa Shakira, condamnată iniţial la 8 ani cu executare pentru fraudă fiscală, a ajuns la o înțelegere cu procurorii din Barcelona și a recunoscut acuzațiile.

Shakira a fost acuzată că și-a ascuns banii câștigați din urma turneului El Dorado, dar și parte din bunuri și imobile, după cedarea drepturior muzicale către o firma din Luxemburg care, la rândul ei, încheiase contracte fictive cu firme din paradise fiscale.

Inițial a negat acuzațiile, însă, după condamnarea la închisoare și obligația de a plăti o amendă uriașă de aproape 24 de milioane de euro, a revenit asupra declarațiilor.

  • Judecător: Recunoașteți faptele și sunteți de acord cu noile sentințe care v-au fost solicitate?
  • Shakira: Da.
  • Judecător: Foarte bine, vă puteți întoarce. Îmi imaginez că, din moment ce este vorba de un acord convenit anterior, nu există intenția de a continua procesul.
  • Procurorul: Nu, onorată instanță.

După recunoașterea acuzațiilor, Shakira a plătit datoria de 14,5 milioane de euro către fisc, plus alte 3 dobândă. Astfel, procurorii au fost de acord să-i reducă pedeapsa la o amendă de 2,8 milioane de euro.

Avocata Shakirei: Doamna Mebarak a acceptat o înțelegere. Este o decizie dificilă, care a fost atent gândită, complicată pentru ea. Și care a fost motivată de dorința de a se concentra pe îngrijirea copiilor ei și pe cariera ei profesională.

Artista mai are un proces la activ pentru sustragerea de la plata taxelor în perioada 2012-2014.

sursa: TVR

21.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu