Prof. univ. dr. Ştefan Bratosin, alături de invitatul sau permanent conf. univ. dr. Mihaela Tudor de la Universitatea Paul Valéry din Montpellier (Franţa), primeşte la Speranţa TV in fiecare duminică, la ora 17.30, o personalitate din lumea academnică, un intelectual remarcabil sau un expert de excepţie.
În cadrul emisiunii „Semne şi Simboluri”, pornind de la experienţa şi competenţele distinşilor oaspeţi, ei discută despre tainele înţelegerii trecerii noastre prin lume, despre oglindirea în practici a gândirii veşniciei și despre credinţele din care este construită nu numai viața noastră cotidiană, dar, mai profund, întreaga noastră societate și civilizație.
Expresie a căutarii noastre – a tuturor – de sens şi de repere, această emisiune dezvăluie telespectatorilor cunoştinţe specifice din diferite domenii (comunicare, sociologie, politică, filosofie, economie, matematică, istorie etc.) dar şi argumente cu caracter universal pentru înscrierea existenţei noastre în sfera valorilor biblice devenite patrimoniu al umanităţii.
Ştefan Bratosin este profesor universitar doctor clasa 1 şi conducator de doctorat la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, Franţa în domeniul ştiintelor informării şi comunicării. Este doctor în Teologie al Universitatii Aix-en-Provence şi doctor în Stiintele informării şi comunicării al Universităţii Charles-de-Gaulle Lille, Franţa. Ştefan Bratosin este specializat în media şi religie, comunicare organizatională şi interculturală, audiovizual şi teritoriu, spaţiu public, concertare şi dialog social. Citește mai mult…
Mihaela Alexandra Bratosin Tudor este conferenţiar universitar doctor, abilitat să conducă doctorate în Ştiinţele informării şi comunicării la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, Franţa. Este doctor în Economie şi abilitat să conducă doctorate al Universitatii Toulouse le Mirail 2 din Franţa.
Este specializată în strategii de comunicare online, media comparate, comunicare vizuala, cultură şi comportament organizational, branding de angajator, comunicare organizaţională şi teoriile organizaţiilor, relaţii publice, comunicare profesională, responsabilitate socială. Citește mai mult…
14/01/2014 at 22:34
.SA INVATAM LIMBA ROMANA
1- Scrieti dv: “….o personalitate din lumea academnică, un intelectual remarcabil sau un expert de excepţie”. O exprimare sforaitoare care nu face decat sa forteze transmiterea unui mesaj si sa dovedeasca o fragila stapanire a limbii romane. Este o tautologie “intelectual remarcabil”. Cat despre “expert de exceptie”, ce sa mai spun… Ati vazut vreun “expert obisnuit”? Nu trebuie sa fiti experti in limba romana ca sa evitati asemenea constructii.
2 -Scrieti dv: “…ei discută despre tainele înţelegerii trecerii noastre prin lume”. Nu mai vorbesc de modul imbarligat in care este alcatuita propozitia. Dar cum vine asta “tainele intelegerii” ? Ori e taina, si nu se mai pune problema intelegerii, a decriptarii, ori e intelegere si nu mai vorbim de taina. Sau poate vreti sa spuneti: “taina sa fie, dar sa stim si noi”.
3 – Scrieti dv: “…din care este construită nu numai viața noastră cotidiană, dar, mai profund, întreaga noastră societate și civilizație”. Folosirea expresiei “nu numai”, atrage automat folisirea particulei “dar si…” nu “dar, mai profund (!?)”. Apoi saltul (care se vrea a fi ) logic de la “viata noastra” (privata, particulara probabil) la “intreaga societate si civilizatie” nu este o chestiune de “profunzime” ci de polarizare, de disipare. Adica ceva diametral opus profunzimii, coagularii, introspectiei. Dar pentru asta este nevoie de “profunzime”.
4 – Scrieti dv: “…această emisiune dezvăluie telespectatorilor cunoştinţe specifice din diferite domenii “. Evident ca daca sunt din “domenii” si nu holistice sau generale, cunostintele nu pot fi decat specifice.
5 – Scrieti dv.”… argumente cu caracter universal pentru înscrierea existenţei noastre în sfera valorilor biblice devenite patrimoniu al umanităţii”. Valorile biblice nu au cum sa devina, adica sa acceada, sa fie absorbite in sfera patrimoniului. Ele chiar acolo s-au nascut. Ele formeaza patrimoniul si nu invers.
DEOCAMDATA DE OPRIM AICI. Va multumesc, benepe.