Scopul aliantei duminicale europene – 13.03.2014

Adaugat la data martie 13, 2014 cu 3 comentarii

Invitat: Nelu Burcea

5.473 Comentarii

  1. Desi sunt adventist de mult, nu pot fi de acord cu astfel de confabulatii legate de o lege duminicala in sec. 21 in lumea civilizata. Daca ne raportam la Asia, Africa si lumea a treia, poate, dar in lumea hipersecularizata si indiferenta religios care este Europa de azi, (in care nici macar in Consttitutia europeana nu s-a dorit referirea la trecutul crestin European – mai ales pt a nu deranja vocala comunitate musulmana europeana), a vorbi despre un decret dominical e o aberatie si o distopie. Sigur, admit ca e o dogma adventista fundamentala (desi ar trebui revizuita in pas cu mersul lumii, asa cum o recunosc mai multi teologi si teoreticieni ai adventismului de azi), subiectul in sine e doar o fumigena lacrimogena pt vechea generatie de adventisti si pt credinciosii needucati, care ingereaza nemestecat si necritic idei stranii dar dragi lor ca aceasta.

  2. Desi sunt adventist de mult, nu pot fi de acord cu astfel de confabulatii legate de o lege duminicala in sec. 21 in lumea civilizata. Daca ne raportam la Asia, Africa si lumea a treia, poate, dar in lumea hipersecularizata si indiferenta religios care este Europa de azi, (in care nici macar in Consttitutia europeana nu s-a dorit referirea la trecutul crestin European – mai ales pt a nu deranja vocala comunitate musulmana europeana), a vorbi despre un decret dominical e o aberatie si o distopie. Sigur, admit ca e o dogma adventista fundamentala (desi ar trebui revizuita in pas cu mersul lumii, asa cum o recunosc mai multi teologi si teoreticieni ai adventismului de azi), subiectul in sine e doar o fumigena lacrimogena pt vechea generatie de adventisti si pt credinciosii needucati, care ingereaza nemestecat si necritic idei stranii dar dragi lor ca aceasta. E reeertabil si pernicios modul partinic in care tot tratati acest subiect domninor Tiberiu si Burcea…

  3. Ce pierdem daca se va promulga legea duminicala?N-am predicat noi ca primul semn pt.”Marea Strigare”si derularea ultimelor evenimente este legat de aceasta decizie? Ce mai conteaza ca nu a facut-o America,o vor face si ei.
    Din cite am discutat cu “fratii”mi-am dat seama ca nu prea se bucura.Tineretul te priveste ca pe un batrin senil..Ce mi se pare ciudat este faptul ca biserica la orice nivel nu reactioneaza,este confuza,prudenta,parca nu-i vine sa creada ce confruntare o asteapta.Simt ca trebuie sa vina”Ilie”.Urmeaza o cernere,o dizidenta adventista,o persecutie,si restul.M-as bucura sa prind venirea lui Isus!

Lasa un comentariu