Scoala Cuvantului – 14.05.2014

Adaugat la data mai 14, 2014 cu 4 comentarii

5.469 Comentarii

 1. Stimate domnule Valeriu Petrescu, am ascultat citeva emisiuni Speranta TV cu privire la raportul dintre Lege si Har. Eu sunt prezbiter in biserica penticostala nr.1 din Craiova. Am citit destul ca sa-mi dau seama ce gindesc si au gindit crestinii despre lege. Am meditat si eu la acest subiect extrem de important. Am si editat o carte care trateaza raportul dintre Lege si Har. Cred ca am reusit sa demonstrez biblic si convingator ca sunt adevarate ambele afirmatii: ,,Legea a fost desfiintata” si ,,Legea nu a fost desfiintata”. Cel mai important este sa se vada sensul afirmatiei – ,,Legea a fost desfiintata”. Va rog sa-mi trimiteti o adresa de email in care sa va pot trimite manuscrisul cartii in format electronic. Din lipsa de timp va sugerez sa incepeti cu capitolul 6 ,,Legea si harul” dar o intelegere mai deplina o veti avea dupa citirea completa. Cu stima, Daniel Gae

 2. Multumesc Domnului si “speranteitv.ro”

  pentru belsugul de binecuvantari de care pot, putem avea parte pe cai mediale.
  Va rog, asi dori mult sa pot descarca diverse oferte din arhiva, dar nu este oferita aceasta posibilitate technica. Va rog sa-mi oferiti informatia necesara sau instrumentul necesar pentru aceasta utilizare. In special sunt interesat de “Scoala de Sabbat” cu instructorii ce are loc Miercri si Sambata. Desigur, m-asi bucura mult daca ar fi posibila descarcarea si altor oferte existente.

  Va multumesc anticipat, dorindu-va un Sabbat binecuvantat si sprijinul necesar pentru continuarea lucrarii bune pe care o faceti.

  Pacea Domnului
  Cu drag

  Norbert Henning

 3. Ma fascineaza sa va ascult in aceasta formula. este echipa care imi pare ca explica cel mai pe inteles studiile. Nu dogmatizeaza, nu teologizeaza raspunsurile, ci practice pe intelesul tuturor.
  FELICITARI

 4. Felicitări pentru calitatea şi valoarea emisiunii. Îmi este de un real folos pentru aprofundarea şi “decantarea” ideilor din studiu.

  Referitor la ultimele două studii privitoare la Lege, mi s-a părut, totuşi, (cred că din cauza timpului limitat) că nu s-a subliniat suficient rolul pozitiv al Legii în Vechiul Legământ, aşa cum a fost în intenţia Autorului şi Dătătorului ei, pentru că numai aşa poate fi înţeles bine şi acceptat rolul ei pozitiv în Cel Nou.

  Astfel, mi s-ar părea utilă o prezentare comparativă a sistemului de mântuire în Vechiul şi Noul Legământ (în intenţia Domnului) şi rolul important al Legii în aceste două sisteme.

  Ar ieşi la iveală, de pildă, că Domnul intenţiona, încă de la Vechiul Legământ să aplice principiile Noului Legământ, acela că poruncile Legii pot fi împlinite doar prin puterea Duhului Sfânt (Ezech 36,26-28; 11,20; coform CBAZS).

  În ambele Legăminte, Legea are un rol f. important, iar atunci când ap. Pavel face anumite afirmaţii aparent negative referitoare la Lege, mi se pare util de subliniat că o face în contextul asocierii păcătos-Lege (omul nenăscut din nou care vrea să devină neprihănit şi sfânt prin faptele Legii, dar pentru care interdicţiile ei constituie o incitare la a le călca) şi nu la Legea în sine care este “sfântă, dreaptă şi bună”.

  Într-un asemenea context, demersul de a prezenta perpetuitatea Legii mi s-ar părea că ar putea fi şi mai convingător şi mai uşor de acceptat .

  Multe mulţumiri pentru tot ceea ce faceţi şi mult succes în continuare!

Lasa un comentariu