Schimbările climatice pun în pericol progresele globale în domeniul sanitar

Adaugat la data iunie 24, 2015 cu niciun comentariu

24.06.2015

Schimbările climatice ar putea distruge progresele sanitare din ultimii cincizeci de ani prin multiplicarea evenimentelor meteorologice extreme cum ar fi valurile de căldură, furtunile, inundațiile și seceta, a avertizat marți o comisie de experți de la University College din Londra, citat de AFP.
“Schimbările climatice reprezintă acum o urgență medicală”, relevă profesorul Hugh Montgomery, de la universitatea menționată, care a co-prezidat comisia înființată de revista medicală britanică ‘The Lancet’.

Potrivit comisiei, controlul emisiilor de carbon ar putea avea multe beneficii de sănătate prin reducerea poluării aerului care favorizează diferite boli respiratorii și cardiovasculare.

Activitatea comisiei vine pe fundalul negocierilor privind clima aflate în curs de desfășurare la nivel internațional pentru un acord așteptat la sfârșitul anului, la Conferința la nivel înalt privind schimbările climatice, de la Paris.

“Implicațiile schimbărilor climatice pentru o populație mondială de 9 miliarde de oameni amenință să submineze progresele înregistrate într-o jumătate de secol în ceea ce privește dezvoltarea și sănătatea generală”, au insistat experții.

Printre efectele indirecte asupra sănătății, ei citează smogul urban, probleme de siguranță alimentară și dezvoltarea maladiilor cauzate de țânțari care se răspândesc în zonele temperate din cauza încălzirii globale.

Criza necesită o reacție urgentă, folosind tehnologii disponibile în prezent, a spus profesorul Montgomery denunțând ritmul lent al procesului de negocieri privind clima.

Avertismentul comisiei pe această temă este al treilea lansat de acest grup de experți în decursul unui an, menționează AFP.

 

sursa: agerpres.ro
foto: romaniatv.net

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu