„Satul biblic” revine la București

Adaugat la data mai 28, 2015 cu niciun comentariu

22.05.2015

Asociația studențească AMiCUS București și Asociația Exploratori pentru viitor organizează împreună un muzeu biblic în aer liber.

Proiectul „Satul biblic”, aflat la a doua ediție, va readuce la viață atmosfera din timpurile biblice, dându-le ocazia celor mici, dar și celor mari, să experimenteze o călătorie în istorie, doar plimbându-se între 28 mai și 4 iunie prin Parcul Tineretului.

Ca și anul trecut, organizatorii promit să transforme un perimetru important din parc într-un complex de proiecte, în care vizitatorii vor putea observa stilul de viață al personajelor antice și vor putea învăța, în cadrul unor lecții deschise, îndemânări ale oamenilor din acele vremuri.

Construit ca un sat biblic autentic, proiectul cuprinde case-ateliere tradiționale, unde cetățenii satului, ușor de recunoscut după hainele specifice, lucrează ca în vremurile biblice. Fiecare activitate este condusă de persoane calificate în istorie biblică și cultură iudaică sau în diferitele meșteșuguri.

Organizatorii promit experiențe de neuitat la brutăria din sat, unde vizitatorii vor putea participa ei înșiși la realizarea unei pâini, de la alegerea ingredientelor, până la coacerea ei într-un cuptor artizanal. La țesătorie, vor putea lucra la război sau vor putea toarce lână cu fuiorul. În fierărie, meșterii îi vor iniția pe vizitatori în taina prelucrării metalelor, învățându-i să folosească uneltele specifice și chiar cuptorul de foc. Atelierul de olărit așteaptă mâini dibace care să lucreze oale de lut, căni, castroane, dar și alte obiecte artizanale. Celor cărora timpul le ajunge, atelierul de tâmplărie le rezervă posibilitatea de a prelucra singuri, cu uneltele puse la dispoziție, opere în lemn.

Ediția de anul trecut i-a încântat pe participanți, oferindu-le gratuit mici cursuri de caligrafie ebraică și greacă. Acestea nu vor lipsi nici anul acesta din sinagoga construită special pentru eveniment și dotată cu obiecte antice specifice (menora, șofar, pergamente, papirusuri, instrumente de scris antice).

sursa: semneletimpului.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu