Satul biblic la emisiunea Exploratorii (ultimul episod)

Adaugat la data mai 22, 2014 cu niciun comentariu

Ultima editie din seria “Satul bilic” prezentata in cadrul emisiunii Exploratorii va prezinta prin jocuri, activitati si reportaje, alte aspecte interesante ale acestui proiect.

Un prim popas al calatoriei noastre prin Satul biblic il reperezinta Pescaria. Aici aflam informatii despre ucenicii care erau pescari si despre tipurile de plase, iar ca bonus avem inca doua idei de activitati care pot fi realizate de voi: o barcuta din hartie prin tehnica origami si nodul pescaresc.

O pauza de joaca e bine-venita, nu-i asa? Am pregatit jocuri precum “pastravul zburator” sau “sa ne salvam impreuna”.

satul biblic tesatorie 2Apoi vizitam atelierul de tesatorie pentru a descoperi ce inseamna o canura sau o vartelnita, din ce este compus un razboi orizontal sau cum pot tese si copiii la un razboi de tesut vertical, numit si gherghef.

Povestile din atelierul de tesatorie sunt continuate in platoul de filmare, prin rubrica “activitatea practica”. Aici va prezentam materialele necesare si instructiunile de realizare a unui saculet din fetru de lana prin cusatura feston si cusatura de tip insailare, modul in care se poate face o sfoara din fire subtiri, precum si vopsirea firelor de lana in tehnica icat, cu ajutorul colorantilor naturali, obtinuti din plante: ceai de frunza de nuc, scoarta de stejar sau sfecla rosie.

Daca doriti sa aflati ce se afla in Cutia curiosilor prin indiciile pe care le dau copiii la finalul editiei, dar sa descoperiti si lectiile de viata potrivite pentru fiecare dintre noi, va invitam sa urmariti emisiunea Exploratorii duminica, 25 mai, de la ora 10:00.

Vizionare cu folos!

Mioara Mihai
Foto: Emanuela Jalba

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu