Satul Biblic la emisiunea Exploratorii (episodul 3)

Adaugat la data mai 17, 2014 cu niciun comentariu

Care este locul unde poti gasi in acelasi timp un banc de lucru ce include rindeaua si fierastraul, ponei, lumanari aprinse, povesti si activitati interesante? Satul biblic este raspunsul corect. In al treilea episod din
aceasta serie, emisiunea Exploratorii prezinta alte puncte de interes si ateliere incluse in acest proiect.

satul biblic sinagoga 2In prima parte a acestei editii vom afla povestea obiectelor din Sinagoga, intr-o atmosfera calda, la lumina lumanarilor din menora. Apoi vom vizita atelierul de tamplarie, ca sa observam felul in care se folosesc uneltele si care este legatura dintre Fiul tamplarului si acest atelier. La rubrica “Activitati practice” realizam un suport pentru creioane din carton, decorat cu discuri de lemn slefuite, de diferite dimensiuni.

 

satul biblic tamplarie

Apoi mergem “in galop” la postul de calarie, sa facem cunostinta cu poneii. Pentru ca ne plac lectiile de viata spuse cu ajutorul pildelor, vom putea asculta Pilda oii pierdute si Pilda comorii ascunse.

Ultima parte a acestei editii va cuprinde jocuri precum “Cutia curiosilor”, dar si o surpriza: un reportaj despre intalnirile organizate de catre cluburile de “Licurici” si “Exploratori pentru viitor” – pentru copiii inscrisi in urma participarii la “Satul biblic”.

Va invitam sa vizionati acesta editie impreuna cu prietenii vostri duminica, 18 iunie, de la ora 10:00, la emisiunea Exploratorii!

Mioara Mihai

Foto: Emanuela Jalba & satulbiblic.ro

5.435 Comentarii

Lasa un comentariu