Sârbii au dus la poliție aproape 10 mii de arme de asalt, în doar 4 zile de la apelul autorităților. Au fost predate inclusiv lansatoare de rachete

Adaugat la data mai 14, 2023 cu niciun comentariu

Zeci de mii de sârbi au protestat din nou la Belgrad faţă de violenţa armată și au cerut demisia mai multor oficiali guvernamentali. Manifestația este un răspuns la recentele atacuri armate, în care au fost uciși 17 tineri. Protestatarii și-au exprimat furia față de unele programe TV, care ar promova o cultură a violenței. Sârbii au depus aproape 10 mii de mitraliere la secțiile de poliție, în doar 4 zile de la apelul autorităților de a preda armele de foc.

Manifestanții au cerut demisia mai multor oficiali, între care ministrul de Interne și șeful serviciilor de informații, ca urmare a atacurilor armate care au îndoliat țara. Protestatarii au mărșăluit pe străzile Belgradului și au blocat circulația pe un pod, timp de două ore.

A fost al doilea protest de amploare.

Opoziția de la Belgrad și organizațiile neguvernamentale îi acuză pe președintele Aleksandar Vučić și pe liderii partidului său că încalcă libertatea presei și că acționează cu violență împotriva adversarilor.

De asemenea, liderul de la Belgrad este acuzat de corupție și de legături cu rețelele de crimă organizată.

Președintele a negat toate aceste acuzații și a criticat opoziția pentru blocarea circulației în Belgrad. El a spus că executivul depune eforturi pentru a reduce violențele armate.

De asemenea, președintele a convocat un miting al aliaților săi politici, pe 26 mai, ca răspuns la demonstrația de ieri.

14.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu