România, țara locuințelor insalubre și supraaglomerate. Îngrijorător este faptul că autorităţile par complet depăşite de fenomen

Adaugat la data noiembrie 18, 2023 cu niciun comentariu

În ţara noastră sunt de trei ori mai multe gospodării în care locuiesc mai multe generaţii, în comparaţie cu media europeană. Un raport ActiveWatch mai arată că primăriile din Capitală au doar 3 locuinţe libere pentru care s-au înregistrat, numai anul acesta, peste 14.000 de cereri.

Potrivit raportului ActiveWatch, rata locuinţeler supraaglomerate din România este de 45,8%, faţă de 17,1 % cât este media europeană.

Iar îngrijorător este faptul că autorităţile par complet depăşite de fenomen. Potrivit Active Watch, primăriile din Bucureşti au 14.262 de cereri pentru locuinţe sociale, anul acesta, pentru doar trei locuinţe disponibile. Pentru a acoperi acest deficit multe primării de sector subvenţionează plata chiriilor.

Ministerul Dezvoltării arătă că doar 12 % dintre primăriile care au răspuns unui chestionar naţional aveau locuinţe sociale. Mai exact, acestea aveau 16.290 de locuinţe sociale şi 40.161 de cereri pentru acestea.

sursa: TVR

18.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu