România: Profesorii intră în cea de-a treia săptămână de grevă generală!

Adaugat la data iunie 06, 2023 cu niciun comentariu

Îngrijorare şi incertitudine. Așa încep părinţii și copiii încă o săptămână de grevă. Ar fi a treia și sindicatele spun că nu au primit garanția creșterii salariului debutantului, începând de anul viitor.

Marius Nistor, președintele FSE Spiru Haret: “Eu nu mă aştept la absolut nimic. Este treaba Guvernului dacă vrea să reacţioneze sau nu. Dacă râmân inflexibili pe poziţia lor de a nu mai negocia nimic, asta înseamnă că într-adevăr nu au înţeles nimic, ceea ce este foarte grav. (…) Cum poţi să crezi într-o notă de fundamentare care n-are niciun fel de valoare juridică atâta vreme cât guvernanţii noştri şi politicienii noştri au prorogat ani la rând prevederi din legea educaţiei naţionale, şi nu numai?”

De marți ar trebui să înceapă înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea naţională. Apoi, până pe 9 iunie, ar trebui încheiate mediile și pentru ei, și pentru cei din ultimul an de liceu. Dacă greva continuă, ministerul trebuie să anunţe un nou calendar pentru examenele naţionale.

Primele vizate de schimbări ar fi probele de competenţe, care ar trebui să înceapă de lunea viitoare până pe 21 iunie.

Surse din Ministerul Educaţiei spun că se ia în calcul amânarea acestora până după susţinerea probelor scrise, care încep pe 26 iunie.

Dacă greva nu se încheie, și Evaluarea naţională, programată să înceapă pe 19 iunie, ar putea fi decalată.

sursa: TVR

06.06.2023

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu