România: Mașinile instituțiilor publice ar putea fi dotate cu GPS

Adaugat la data aprilie 12, 2023 cu niciun comentariu

Instituţiile publice ar putea fi obligate să monteze sisteme GPS de localizare și monitorizare pe maşini, astfel încât să nu mai poată fi folosite în scop personal de către angajaţi. Asta prevede inițiativa legislativă semnată de câțiva parlamentari USR. Ei susțin că astfel se va putea reduce risipa banilor publici. Aleșii puterii cer însă calcule concrete, în caz contrar, spun ei, sistemele ar putea costa mai mult decât pierderile înregistrate în prezent.

Fiecare instituţie publică are un parc auto și șoferi angajați pentru a-i transporta pe cei din conducere sau pentru alte servicii. Este un capitol cu greutate în buget și dificil de controlat. Inițiatorii proiectului spun că pot fi totuși limitate, dacă drumurile s-ar face doar în interes de serviciu.

Proiectul prevede și amenzi de până la 50.000 de lei pentru instituțiile publice care nu vor monta sisteme GPS pe mașini.

Pentru cursele realizate în interiorul localităților în care se regăsește instituția publică, regulile nu sunt însă atât de riguroase.

Proiectul de lege a fost depus la Senat și urmează să fie discutat mai întâi în comisiile de specialitate.

12.04.2023

 

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu