România: Drumuri închise din cauza viscolului!

Adaugat la data ianuarie 28, 2023 cu niciun comentariu

Circulaţia pe sensul Râmnicu Sărat – Buzău de pe DN 2 a fost deblocată, Sâmbătă după ora 14.30 şi se circulă controlat, în convoi, informează  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Intervenţia continuă a drumarilor a făcut posibilă deblocarea circulaţiei pe calea 2, între Râmnicu Sărat şi municipiul Buzău. Circulaţia pe acest sector de drum se va face organizat, în convoaie de autovehicule însoţite de utilajele de deszăpezire şi de echipaje de la Poliţia Rutieră pentru a tranzita zona afectată de condiţiile meteorologice. Precizăm că organizarea convoaielor de tranzit se face doar pentru cei aflaţi în zona afectată”, spune CNAIR.

O porţiune din DJ284 a fost închisă temporar de autorităţi, tronsonul de aproximativ doi kilometri blocat din cauza căderilor abundente de zăpadă urmând să fie redat circulaţiei după deszăpezire.

Sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 13,30, un tronson de aproximativ 1,5 – 2 km din DJ 284, situat între localităţile Arsura şi Ghermăneşti, comuna Drânceni, a fost închis traficului rutier, din cauza depunerilor consistente de zăpadă. Tronsonul va fi redat circulaţiei după câteva ore, după curăţarea acestuia, cu utilajele de mai mare capacitate deplasate în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Circulaţia pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău, a fost deschisăcu restricţie de tonaj de 3,5 tone, informează sâmbătă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“După acţiunile permanente ale drumarilor s-a reuşit deblocarea circulaţiei şi deschiderea pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone pe DN2, de la limita judeţului Ialomiţa până la Poşta Câlnău. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, se spune într-un comunicat al CNAIR.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Rutieră au decis, începând cu ora 12:00, restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe mai multe sectoare de drum naţional, din cauza ninsorii abundente, a viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Potrivit unui comunicat al CNAIR,  sectoarele vizate sunt: DN 2B, între Şendreni şi Giurgiuleşti, DN 25, între Tecuci şi Şendreni, DN 26, între Galaţi şi Murgeni, şi DN 24D, între Griviţa şi Vânători.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, avertizează compania de drumuri.

28.01.2023

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu