România: Au fost ameninţări și jigniri de la tribuna Parlamentului

Adaugat la data mai 11, 2023 cu niciun comentariu

Mai mulţi deputaţi de la AUR s-au aşezat în faţa tribunei plenului Camerei, protestând faţă de proiectele aflate pe ordinea de zi, printre care cele privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie şi guvernanţa companiilor de stat.

În debutul ședinței Camerei Deputaților s-au introdus pe ordinea de zi două proiecte care sunt jaloane în Planul Național de Reziliență. Este vorba despre acel proiect elaborat de ministerul Familiei menit să prevină separarea copiilor de familie, dar și acel proiect prin care s-a creat o nouă autoritate peste companiile de stat care ar trebui să monitorizeze performanța acestora și modul de numire în Consiliile de Administrație al acestor structuri.

Proiectul privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, care prevede, printre altele, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului a fost adoptat până la urmă cu 222 de voturi “pentru” şi 40 “împotrivă”.

Reprezentanții AUR au susținut că cele două proiecte favorizează “vânzarea și răpirea copiilor din țară”, de asemenea, vânzarea către străini a companiilor naționale de stat.

Textul proiectului privind prevenirea separării copiilor de familii stipulează însă exact contrariul a ceea ce susțin reprezentanții AUR. Proiectul prevede că separarea copiilor se poate face doar cu acordul familiei.

În ceea ce privește al doilea proiect, potrivit actului normativ, orice propunere de privatizare sau de listare la bursă a unei companii de stat se va face doar cu caracter de recomandare și Parlamentul este suveran, nu Guvernul.

Aceste două teme false promovat azi de AUR  au provocat o serie de dispute cu reprezentanții Coaliției.

Mai mulţi deputaţi de la AUR s-au aşezat în faţa tribunei plenului Camerei, protestând faţă de proiectele aflate pe ordinea de zi.  Vicepreşedintele Camerei Ciprian Şerban a deschis şedinţa stând în picioare. El a anunţat că proiectul privind mobilitatea urbană trece direct la votul final, solicitându-i preşedintelui AUR, George Simion, să-şi ocupe locul.

11.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu